MegMinden
2022-02-25

BL

(goal.com)

Elveszik a Bajnokok Ligája döntőjét Szentpétervártól

Az ESPN úgy tudja, az UEFA döntött: nem rendezhet BL-döntőt Oroszország.

Az UEFA péntekre összehívta végrehajtó bizottságát az Oroszország Ukrajna elleni támadását követően. Az ESPN információ szerint nem születhet más döntés, mely szerin a szövetség elveszi a Bajnokok Ligája döntőjének rendezési jogát Szentpétervártól.

 

A 2018-as világbajnokság egyik helyszínéül szolgáló Krestovsky Stadionnak május 28-án kellett volna megrendeznie a Bajnokok Ligája döntőjét, miután 2021-ben először odaítélték a játékot, majd a COVID-19 világjárvány miatt egy évvel eltolták.

A világ vezetői elítélték Oroszország lépéseit, és az UEFA is készen áll arra, hogy cselekedjen, jelesül máshol rendezze meg a legrangosabb európai sorozat döntőjét. Az ESPN-hez közelálló források a Wembley-t nevezték meg lehetséges beugró helyszínként, de ott május 28-án rendeznek Championship playoff döntőt.

 

Az UEFA pénteki ülésén valószínűleg megvitatja az orosz klubcsapatok elleni lehetséges szankciókat is, de a hírek szerint a FIFA is megvizsgálja a helyzetet, tekintve, hogy az oroszok Lengyelországgal játszanak márciusban vébé-pótselejtezőt Moszkvában.

Az eredeti írást itt találja.

Szélkiáltó

Jó élményekkel gazdagodtam a válogatottban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek