MegMinden
2022-01-15

A nő

(ferfiakklubja.hu)

Ha a nő boldog a kapcsolatban, akkor mindenki boldog?

A nő figyelemre vágyik. Időt szakítani az odafigyelő, őszinte kommunikációra gyakran igazi kihívásnak tűnik, de megéri a szervezést és a fáradságot. Egy férfi gyakran nonverbális eszközökkel kommunikál, tettekkel mutatja ki ragaszkodását, szeretetét. Ezt nekünk, nőknek ugyanúgy értenünk és értékelnünk kell! A szerelem, szeretet, gondoskodás és elkötelezett felelősségvállalás tettekkel történő kimutatása sokkal erőteljesebb és beszédesebb kell legyen, mint a szimpla szeretlek szó. A férfi, ha szeret, akkor ott van, jelen van. Inspirál, felemel, átölel, védelmez, gondoskodik, elkísér, ottmarad, csupa olyan tett, amelyben nincs helye a szónak.

A nő egy megbízható férfira vágyik.  A megbízhatóság azt jelenti, hogy a férfi az, akinek mondja magát, és azt teszi, amit megígér. A megbízhatóság szavahihetőséget, hitelességet jelent, hogy valaki méltó a bizalomra, méltó a megbecsülésre. Semmi nem hódítja meg jobban a női szívet, mint látni, hogy a férfi, aki fontos nekünk, jó ember. Tesz mindezért, és igyekszik javítani korábbi hibáin, személyisége pozitív irányba változik. Képes a fejlődésre, figyelmesen jelen van, lát, megjegyez. Miért pont erre vágynak a nők? A nő és gyerekeinek érzelmi és fizikai biztonsága egy igazán jelenlévő társ megbízhatóságán, felelősségérzetén múlott évezredekkel ezelőtt, és ez még ma is ugyanúgy fontos. Az apa nélküli generációk támogató, megfelelő minta és példa hiányában, érzelmi és gyakran fizikai nélkülözésben, sérülten nőnek fel, tehát az apák saját nemük képviselőjeként, komoly felelősséget hordoznak.

Egy nő, ha szeret, akkor különleges, szerelmes látásmóddal tekint a férfira, ilyenkor a nő a szívével lát. Ha ráébred, hogy a férfi jellemgyengeséget, csalást, hazugságot, a férfierő helyett a hamis erőt fitogtató erőszakot, hozott a kapcsolatba, akkor a nő távolodni kezd, nem képes többé a szívével látni, többé nem hiteles számára, megszűnik tisztelni a férfit. És amikor megszűnik tisztelni, akkor megszűnik szeretni is. Ne kockáztasd, ne játszd el a nő szerelmét. Minden férfi, és persze nő felelőssége a másik szerelmes látásmódjának megőrzése.

Ha a nő szeret és szeretve van, akkor nem csak fizikailag van jelen, hanem átadja és megadja magát a kapcsolatnak, mert fontos, mert számít, mert megéri. Ha a nő szeret és szeretve van, akkor nemtetszéseit is szavakba önti. Nem burkolózik némaságba, és nem engedi, hogy az értetlenség kommunikációmentes, különálló, gyűlöletszigetekre sodorjon két embert, akik valaha fontosak voltak egymás számára. A némaság nem jelent harmóniát. Amikor tartósan hallgat, már nem vár figyelmet és vigasztalást. Már nem akar elemezni, kibeszélni, panaszkodni, okosan vagy ügyetlenül konfliktust kezelni. Akkor talán már a búcsú szövegét fogalmazza.

Egyoldalú, választ sem váró szónoklatra, dominanciát hangsúlyozó kioktatásra nincs szüksége, sokkal inkább tisztázó beszélgetésekre, odaforduló, empatikus figyelemre, szeretetre, bújásra, egymásra fordított minőségi időre. Milyen egy férfias férfi? Olyan, aki nem ígéretekkel, filléres, hamis felszínességgel akar meghódítani és megtartani, hanem a figyelmével, az őszinteségével és a hűségével. Ezek a legfontosabb dolgok, amelyeket ma a szeretetkapcsolatainkban adhatunk.

Ha a nő boldog a kapcsolatban, akkor mindenki boldog, mert minden szándéka, erőfeszítése, cselekedete, szíve-lelke a család érzelmi és fizikai komfortját támogatja. A férfinak tudnia kell, hogy milyen sok munka áll e mögött, amit egy család magától értetődőnek vesz, és látszólag nem is kell megköszönni, mégis jólesnek az elismerő szavak, a pozitív visszacsatolás. Tehát a kapcsolat minőségét meghatározza a nő elégedettsége, motiváltsága, érzelmi komfortja, mert ha a férfi elismeri őt nőként, anyaként, társként, akkor a családjának a csillagokat is lehozza.

Király Eszter

Az eredeti írást itt találja.

Future of Debrecen

Kelet-Európa legjobbjai között a DE

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek