MegMinden
2021-12-31

Új főszerkesztő

(hajdupress.hu)

“Egymás erősítése a fő cél” – interjú Reszegi Lászlóval, az Alföld Televízió új főszerkesztőjével,

Reszegi László 2020 augusztusában vette át a HajduPress főszerkesztői feladatait. A megújult hírportál után most a cég média divíziójának másik nagy egységét, az Alföld Televíziót is a kezeibe veszi. A dupla feladat kihívásairól, újításokról, tervekről beszélgettünk. Interjú 2021 utolsó napján.

Egészen más szem kell a tévéhez, mint egy hírportálhoz. Megvan benned ez a látásmód is?

A vizuális kultúra nagyon közel állt hozzám mindig is, így azt gondolom, hogy igen. Kifejezetten tévés tapasztalatom nincs, bár soha nem is gondoltam, hogy ez a pozíció ezt kívánja meg. A készülő műsorom már sokkal inkább, amiatt jobban is izgulok.

Hogyan lehet jól összeegyeztetni a két feladatkört?

Szerintem egyszerűen. Eleve nagy segítség, hogy egy cégről beszélünk a portál és a televízió kapcsán. Egy légtérben dolgozunk, van sok átjárás a tévések és az újságírók között, tehát mindenki ismerős számomra már jó ideje. Azt gondolom, hogy ebből csak mindkét platform profitálni fog, ugyanis mostantól nem csak az egyik felét figyelem a média divíziónak, hanem a másikat is.

Mit jelent a te nézetedben egy televízió főszerkesztőjének lenni?

Sok embert megkérdeztem, hogy a korábbi főszerkesztők egészen pontosan miket csináltak, de minden tiszteletem ellenére azt kell, hogy mondjam, egyik iránnyal sem tudtam azonosulni. Ahogyan a HajduPress esetében sem, most sem kívánom más útját folytatni, elsősorban a saját orrom, vagyis inkább szemem után megyek. Természetesen nagyon felnézek a tévés kollégákra, így házon belül minden velem megosztott tapasztalat nagy kincs, minden tanács óriási segítség. Meglátásom szerint a főszerkesztő – és ez a HajduPress esetében bevált – relatíve nagy szabadságot ad a szerkesztőknek, figyel az arányokra, a nagy képet nézi, tartja az irányt, kontrollálja a tempót és a trendeknek megfelelően korrigál vagy vált irányt. Az Alföld TV tőlem teljesen függetlenül jó irányba állt be 2021-ben, ugyanis számos új műsor indult, amelyek sikerre vannak ítélve.

Van közülük kedvenced?

Korábban erre könnyen válaszoltam volna, most már azért nem emelnék ki egyet. Az új műsorok mindegyike karakteres. A KONTENT azért, mert elképesztő kutatómunka és felkészülés előz meg minden egyes forgatást. A Tibiék ennek a szöges ellentéte, de az meg épp emiatt jó. A #mindenjót úgy szakmai, hogy mégsem száraz, a Könyvespolc.On pedig odaszögezi az embert a képernyők, monitorok elé, olyan izgalmas beszélgetések alakultak ki.

Ahogy már említetted, neked is lesz műsorod. Erről mit lehet tudni?

Így igaz. A címe Kollektor lesz, januárban remélhetőleg már elkezdődnek a forgatások, így szerintem túl sokat nem kell már várni rá. Mivel szenvedélyes gyűjtő vagyok, nem volt kérdés számomra, hogy szeretném bemutatni a gyűjtők világát a nézőknek. Izgalmas vendégekre, fura gyűjteményekre, jó beszélgetésekre számíthatnak az érdeklődők.

Lesz más új műsor is vagy változások a meglévőekében?

A tervek szerint lesz más új is, valamint módosulhat pár meglévő is, de erről majd később szeretnék beszámolni. Az alapvető műsorstruktúra nem fog megváltozni, szó sincs arról, hogy kiforgatni készülök az Alföld TV-t mostani önmagából. A HajduPress esetében erre nagy szükség volt és a számok visszaigazolták, hogy ezt jól gondoltam. Én alapvetően szeretem az adatvezérelt gondolkodást: nézzük meg, hogy milyenek voltak a számok, változtassunk logikusan és mérjünk újra. Ha nőttek a számok, akkor jól csináljuk. Ha nem, akkor újra kell tervezni. A tévé esetében leginkább a YouTube a mérvadó számomra, ugyanis ott kell versenybe szállnunk már leginkább a figyelemért. Az pedig ugye a világ legnagyobb tévécsatornája. James Corden, VR Pisti vagy egy 14 éves kiskamasz ugyanúgy konkurencia számunkra. Mindezt máshonnan nézve pedig bőven van kiktől tanulni és megvizsgálni, hogy mitől annyira sikeresek.

Az eredeti írást itt találja.

Győzelemmel búcsúztatta az évet a DEAC jégkorongcsapata

Hadházi László

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek