MegMinden
2021-12-05

Bruised

(index.hu)

Még soha nem untuk ennyire, hogy két nő püföli egymást a tévében.

Halle Berry eddigi karrierjét minimum úgy lehet jellemezni, hogy tele van hullámvölgyekkel. A színésznő 2001-ben Oscart kapott a Szörnyek keringőjében nyújtott alakításáért, aztán viszont egymás után nyúlt mellé, a Macskanő és a Felhőatlasz is nagy bukások voltak. 2019-ig kellett várni, mire a John Wick: 3. felvonás – Parabellumnak köszönhetően Hollywood rájött, hogy

HALLE BERRY KORUNK EGYIK LEGNAGYOBB ELTÉKOZOLT TEHETSÉGE.

A Megsebezve (Bruised) című sportfilm azonban nem hozza el a megváltást Halle Berrynek. A produkció nagyjából olyan, mintha valaki fél szemmel megnézte volna a Rockyt, és annyi jött volna le neki belőle, hogy a főszereplő egy szerencsétlen, aki bunyózással vezeti le az agresszióját. Aztán némi változtatás és felesleges bonyolítások után jött a Ctrl C + Ctrl V billentyűkombináció, és elkészült a Netflix új filmje, amely egyébként tarol világszerte, és ezért a streamingszolgáltató alá is írt egy hosszú távú szerződést Halle Berryvel.

A történet főszereplője egy Jackie Justice nevű nő, aki korábban menő UFC-ketrecharcos volt, de félresiklott a pályája, és alkoholista vécépucolóként végezte, aki erőszakos menedzserével él együtt. Ha mindez nem lenne elég, akkor érdemes a Pretty Bull becenévre hallgató Jackie-ről tudni, hogy gyermeke, Manny egy őt ért trauma miatt megnémult, és nem szól egy szót se, a nehéz sorsú főszereplő anyja pedig egy igazi hárpia, aki folyton balhézik a Halle Berry által játszott figurával. A Megsebezve főhőse tényleg meg van sebezve, és ezt további balsorssal húzzák alá a készítők, emiatt pedig azt érezhetjük, mintha a világ összes sportfilmjének a paródiáját néznénk éppen.

Jackie-t, aki egy semmiből jött lehetőséget megragadva igyekszik visszatérni ezúttal MMA-sként a ringbe és összeszedni magát, eredetileg Blake Lively alakította volna, és a lecsúszott sportolónő ír, katolikus és fehér bőrű lett volna. A Megsebezve nem azért lett rossz és unalmas, mert ezt megváltoztatták, és Halle Berry Pretty Bullból egy gettóban szenvedő fekete nőt csinált. Hanem azért, mert a kétórás játékidő ennek a sztorinak túl hosszú, a veszekedős jelenetek súlytalanok, és semmit nem tesznek hozzá a karakterekhez, mire pedig eljutunk a végső, mindent eldöntő meccsig, a Megsebezve már kijavíthatatlanul lebeg a levegőben.

EMIATT LEÍRHATATLAN UNALOMMAL NÉZZÜK, AHOGY A FŐSZEREPLŐ ÉS RINGBELI ELLENFELE EGYMÁSNAK MENNEK, ÉS CSÉPELIK A MÁSIKAT. A VÉGÉN PEDIG A KATARZIS IS ELMARAD, HIÁBA A KÉSZÍTŐK MINDEN ERŐFESZÍTÉSE.

Nagy magabiztossággal jelenthetjük ki, hogy Halle Berry hiába vállalta magára – életében először – a rendezést, és mondta azt, hogy a Megsebezve egy szerelemprojekt számára, direktorként megbukott a sztár. A forgatókönyvet Michelle Rosenfarb rakta össze, akinek ugyancsak egy első alkalom ez a produkció. A filmen pedig erősen érezni is, hogy nem más, mint lelkes amatőrök munkája.

Az eredeti írást itt találja.

A jövő héten is marad a hideg idő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek