MegMinden
2021-09-02

Kitüntetés

(blikk.hu)

Sajátos, de jelentős elismerést kapott a Tankcsapda

Exkluzív társaságba keveredett a Tankcsapda: a debreceni rockegyüttes csütörtökön veheti át a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala „Millennium” kitüntetését. Valamit nagyon tudhat az együttes, mert a díjat eddig elsősorban azok a hazai szellemi műhelyek kapták, aki hosszú ideje jeleskedtek az iparjogvédelmi munkában vagy a szellemi tulajdon megóvásában.

A kitüntettetek illusztris 7-es listájából meglehetősen kilóg a Tankcsapda neve, hiszen olyan műhelyek, cégek szerepelnek benne, mint a Cirko Film – Másképp Alapítvány, az Élet és Tudomány hetilap, a Magyar Design Kulturális Alapítvány, az ELKH Természettudományi Kutatóközpont, a REGIO Játékkereskedelmi Kft. és a SANOFI gyógyszeripari csoport.

– Nagy megtiszteltetés, hogy átvehetjük a díjat, amelyet az indoklás szerint zenekarunk tudatos szellemi alkotásainkat kezelő tevékenységéért ítéltek nekünk oda. Április 26-án kaptuk volna meg, de a Covid miatt, csak most vehetjük át – nyilatkozta Bakó Csaba sajtóreferens, aki szerint egy kicsit ők is meglepődtek, amikor megkapták az erről szóló értesítést.

– Valóban meglehetősen szokatlan, hogy egy rockegyüttes ilyen civil kitüntetést kap, ám mi ezzel példát szeretnénk mutatni, hogy érdemes tudatosan és következetesen sáfárkodni saját szellemi tulajdonunkkal – nyilatkozott lapunk kérdésére a hivatal elnöke, Pomázi Gyula.

 A Tankcsapda nemcsak a különböző szerzői jogok tekintetében végez a rendszerváltás óta tudatos munkát és saját maga látja el a jogvédelmét, de például logóit is iparjogi védelemmel látta el, igy ebből is jövedelemhez jut. Nem beszélve arról, hogy szórakoztatóipari vállalkozásként ezzel maga döntheti el, mihez adja a nevét – indokolta a díjat az elnök.

Az eredeti írást itt találja.

Moszkva a belügyeibe való beavatkozással vádolt amerikai IT-cégeket

NB I-es csapatot kapott a DEAC a Magyar Kupában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek