MegMinden
2021-12-05

DAC

(csakfoci.hu)

Világi Oszkár megerősítette a csakfoci.hu korábbi hírét, mely szerint tárgyalásban áll az ETO-val és jelenlegi tulajdonosával, december végéig pedig kiderülhet, szerepet vállal-e a jelenleg NB II-es győri klubnál.

A csakfoci.hu a múlt héten számolt be arról, hogy információi szerint nagy esélye van annak, hogy a másodosztályban szereplő ETO FC Győr új tulajdonosa Világi Oszkár felvidéki vállalkozó lehet.

A dunaszerdahelyi DAC tulajdonosa a Digi Sport “Reggeli Start” című műsorában megerősítette, hogy zajlanak az ezirányú egyeztetések és hogy december végére dőlhet el, hogy szerepet vállal-e Győrben.

– Annyit tudok mondani, hogy tárgyalásban vagyunk, ami azt jelenti, hogy még nem egyeztünk meg véglegesen.

AZT GONDOLOM, HOGY DECEMBER VÉGÉRE LE TUDJUK ZÁRNI EZT A FOLYAMATOT, ÉS AMENNYIBEN IGEN, AKKOR MINDENKI FOG ERRŐL TUDNI, AKIT ÉRDEKEL. DE MA MÉG NEM TUDOK TÖBBET MONDANI, MIVEL MÉG NEM FEJEZTEM BE A TÁRGYALÁSOKAT.

Világit megkérdezték, hogy befektetői szemmel jó választásnak tűnik-e az ETO, és hogy ha végbemegy az üzlet, akkor a Győr gyorsan visszakerülhet akár a legjobb magyar csapatok közé is?

– Mi a szinergiákat látjuk, az pedig a két akadémia együttműködése: a győri Magyarország egyik legjobb akadémiája, a Dunaszerdahelyé pedig Szlovákia egyik élenjáró akadémiája, és azt gondolom, hogy együtt, akadémiai szinten tudnának hatékonyabbak lenni ebben a régióban, ahol sok kiváló tehetség van. Így tudnánk egy alternatívát is nyújtani, mind a Győr, mind a DAC, és akár közösen is, a fiatal játékosoknak pedig lehetőséget tudnánk adni a két csapatban – úgyhogy ez az első rész, ahol mindenképpen szeretnénk együttműködni.

Persze a Győrnek vannak ambíciói és méltányosak azok az elvárások, hogy NB I-es csapat legyen az ETO-nál, hisz a klub története során ez volt a normális. Azt gondolom, hogy ha meg tudunk egyezni és minden úgy alakul, ahogy én szeretném – persze a fociban ez soha sincs úgy… – akkor ezeket a célokat teljesíteni is kell mindenképpen teljesíteni kell.

 

 

Lehet ebből egy sikeres történet a két csapatnál, hiszen egy régióban vagyunk, bár elválaszt bennünket egy határ, de végül is 20 kilométeres távolság van a két város között, tehát megvan az adottság ahhoz, hogy egy futballközponttá nőjünk ki a közép-európai régióban.

A DAC-tulajdonos elmondása szerint korábban nem szerepelt a tervei és vágyai között, hogy Magyarországon is építsen egy erős futballklubot.

– Nem szerepelt a vágyaim között. Racionális gondolkodás után jöttem arra rá, hogy ez a két klub tényleg tudna egymásnak segíteni és a sok tehetséges fiatal megléte a régióban arra is kényszerít bennünket, hogy együttműködjünk. Az együttműködés bizonyos szinten az elmúlt években is megvolt, de nem volt olyan hatékony, ahogy szerettük volna, sokkal inkább konkurensei voltunk egymásnak. Több magyarországi klub keresett már meg azzal, hogy befektetőként lépjek be a klubba, de mindenkinek azt mondtam, hogy én csak a DAC-ot tudom elképzelni, mint az én saját klubomat. A Győr az egy más jellegű gondolkodás eredménye, egy határon átnyúló, régionális gondolkodásé, de nem egymástól távolodva, hanem éppen egymáshoz közelítve szeretnénk működtetni a két klubot, ha sikerül megegyeznünk a mostani tulajdonossal.

 

Az eredeti írást itt találja.

Bruised

Fehér Ház

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek