MegMinden
2021-11-18

Nagydíj

(kulter.hu)

Bereményi kapja a Páholy Szalon Nagydíját

Az első Páholy Irodalmi Nagydíjat november 28-án 19 órakor adják át a Debrecenben élő író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező Bereményinek.

 

Végh Veronika és a páholytagok egy csoportja idén közösen döntött arról, hogy a Magyar Copperfield című önéletrajzi regényért ítélik oda a Páholy első díját, mellyel egymillió forintos jutalom jár. „A Magyar Copperfield már a hatodik utánnyomását éli meg egy év alatt, nekünk is az egyik kedvenc könyvünk” – szól az indoklás. Idén Szabó T. Anna és Dragomán György a díj két fővédnöke, a díjátadóra meghívtak egy színművészt is, aki „Gézával közel egykorú, szintén van debreceni kötődése, és a két művész többször dolgozott már együtt” – fogalmazott Végh Veronika.

„Úgy látszik, befogadott Debrecen” – reagált Bereményi az elismerésre.

A díjátadó irodalmi est is, részletek hangzanak el a Magyar Copperfieldből, illetve Cseh Tamás-dalok is felcsendülnek majd. A szerzővel és a meglepetés színésszel a háziasszony beszélget.

A debreceni színház- és irodalomrajongó társaság célja, hogy új művek megszületését támogassák, ezért hosszútávon több kategóriában is oda szeretnék ítélni a díjat.

Az eredeti írást itt találja.

Nyugat nem veszi komolyan az orosz figyelmeztetéseket

Magyarországon fizetik a legkevesebbet a gázért az emberek Európában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek