MegMinden
2021-09-29

Németh Krisztián

(dvsc.hu)

A DVSC volt a legjobb választás

A magyar válogatott futballistával a hazatéréséről, a Lokiról, és természetesen a nemzeti csapatról is beszélgettünk.

Közel tíz év után tért vissza az NB I-be a jelenleg 32 esztendős Németh Krisztián, akinek a múlt héten jelentette be a leigazolását a DVSC. A támadó csodálatos nemzetközi karriert tudhat maga mögött, hisz többek között Amerikában, Hollandiában, Görögországban és Katarban is letette a névjegyét. A magyar válogatott futballistával a hazatéréséről, a Lokiról, és természetesen a nemzeti csapatról beszélgettünk.

– Lassan egy hete vagy Debrecenben, sikerült beilleszkedned?

 

– Boldogan mondhatom, nagyon jól sikerült az első néhány nap. Voltak ismerős arcok, hisz a keret több labdarúgójával is együtt futballoztam a válogatottban, de a többieket is megismertem. Korábban is hallottam már, hogy a debreceni körülmények nemzetközi szintűek, a pallagi edzőközpont is minden igényt kielégítő, szóval abszolút adottak a feltételek ahhoz, hogy visszaszerezzem a régi formám és ismét a pályán legyek.

– Mi volt az oka, hogy az elmúlt kilenc hónapban nem volt csapatod?

– Január 1-től nem volt szerződésem a Columbus Crew-nál, a koronavírus-járvány miatt pedig a megszokottnál később kezdődött az amerikai bajnokság, így eléggé elhúzódott, hogy megoldást találjunk. Úgy voltam vele, hogy nyárig kihúzom csapat nélkül, de utólag belegondolva, nagyon hosszú idő volt. Az volt a célom, hogy Amerikában maradjak, de nem sikerült, majd jött a debreceni lehetőség, és úgy gondoltam, belevágok. Tőzsér Dániel sportigazgatóval, Huszti Szabolcs edzővel, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitánnyal is beszéltem többször, és egyértelműen megerősítettek abban, hogy jelenleg a Loki a legjobb választás a felépítésem érdekében. 

– A helyszínen tekintetted meg a Kisvárda elleni bajnokit. Milyen érzés volt ismét NB I-es találkozón lenni?

– Rég láttam már élvonalbeli meccset úgy, hogy kötődöm egy csapathoz. Egyelőre még csak a lelátóról követtem az eseményeket, de nyilván fájt a vereség. Az első félidő alapján megérdemelten vezettünk, viszont kár az utolsó percben bekapott gólért. Véleményem szerint a döntetlen lett volna az igazságos eredmény.

– Külföldi karriered során mennyire követted az NB I-et? Milyennek tartod a mostani bajnokságot?

– Az időeltolódás miatt nyilván nehezebb volt követni, de azért egy-két összefoglalót megnéztem utólag. A 12 csapat nagyon közel van egymáshoz a tabellán, és emelkedett a színvonal is. Sok jó külföldi labdarúgó van az élvonalban, de minél több magyar játékosra lenne szükség.

 

Az eredeti írást itt találja.

Megnyílt Debrecen legújabb alkotótere

MagdaFeszt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek