MegMinden
2021-09-05

Elon Musk

(player.hu)

A Tesla emberszabású robotokat is fog gyártani a jövőben.

Sok embert váratlanul ért a hír, miszerint a Tesla emberszabású robotokat is fog gyártani a jövőben. A Tesla vezére, Elon Musk az elmúlt években sokszor hangoztatta, hogy a mesterséges intelligencia (AI) hamarosan mindent uralni fog.

Musk saját elmondása szerint ő már egy évtizede kongatja a vészharangot, a korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy szerinte az AI biztonságossá tételére vonatkozó törekvéseknek mindössze 5-10 százalékuk van a sikerre.

Az AI terjeszkedése veszélyesebb, mint egy esetleges atomháború!

mondta 2017-ben annak a Teslának a vezére, amely hamarosan úgynevezett Tesla Botokat fog rendszeresíteni. Egy hetekkel ezelőtt tartott bemutatón már meg is ismerhettük az első Tesla Botot, a prezentációt itt lehet megnézni:

A bemutató után Elon Musk reagált a korábbi kijelentéseire is: elmondta, hogy mivel a technológiai fejlődés megállíthatatlan, így kénytelenek voltak ők is beszállni. Musk azért megjegyezte, hogy a jövőben valószínűleg lesznek olyan robotok, amik ártanak majd az emberiségnek, de a Tesla Bot nem ilyen lesz, a saját gyártású, mesterséges intelligenciával működ robotjaik biztonságosak lesznek.

Az eredeti írást itt találja.

Magyarország büszkeségeit bemutató fotópályázat indul

Vereség Albániában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek