Debrecen
2021-09-29

Megnyílt Debrecen legújabb alkotótere

Kifejezetten fiatalok számára hoztak létre egy olyan közösségi teret, amelyet KraftLabnak neveztek el.

A KraftLab egy egyedi kezdeményezés Debrecenben, ahol a fiatal generáció szabadon, kockázat nélkül alkothat. Különböző termekben számos lehetőséggel találkozhatnak, amelyekben több mindent is kipróbálhatnak. Nem csak a technológiai háttér áll rendelkezésükre, hanem mentorok segítségével valósíthatják meg terveiket.

,,A Telekom számára a fiatal generáció kiemelten fontos. Amikor a Telekom Kraft koncepcióját kidolgoztuk, fizikai helyszínekkel is számoltunk, ám a pandémia miatt eddig csak az online megvalósítási formákra volt lehetőség. A Kraft közösség mára így is egy hálózattá szerveződött, sokféle lehetőséget biztosítva a hozzá tartozó fiataloknak az önfejlesztésre és a fejlődésre. Különösen örömteli számunkra, hogy végre az újonnan megnyitott épülettel is hozzájárulhatunk a kiteljesedésükhöz. A KraftLab egy olyan bázis lehet számukra, ahol kockázat nélkül tudnak kísérletezni, és ahol saját igényeik szerint formálhatják a kereteket." – nyilatkozta Szabó Béla Attila, a Telekom kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója.

A sajtóeseményen arról is beszámoltak a mai nap folyamán, hogy mindezt a diákokkal együtt közösen alkották meg. Az esemény házigazdái is olyan krafterek voltak, akik innovátorként már bizonyítottak, mint például filmrendezőként, vagy játékfejlesztőként. 

,,Kutatások bizonyítják, hogy a Z generáció tagjai számára egyaránt fontos a bennük rejtőző kreativitás kibontakoztatásának, illetve a közös alkotásnak a lehetősége, ráadásul ezek az szükségletek a járványhelyzet korlátozásai után még fel is erősödtek. Fontos tapasztalata ugyanakkor a generációnknak, hogy sokat beszélnek rólunk, de nem kérdeznek meg minket. A KraftLab erre egy lehetséges válasz." – fogalmazott Trunk Tomi, Z generációs szakértő.

Keresik az év üzletét Hajdúböszörményben

Németh Krisztián

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek