MegMinden
2021-09-12

Benedek Miklós

(papageno.hu)

„Fájdalmas volt távozni a Nemzetiből”

Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Bóta Café vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, milyen körülmények közt hagyta ott a Nemzeti Színházat, miután azt Alföldi Róbert átvette.

Benedek beszámolója szerint Alföldi Róbert azt mondta a szerződtetési tárgyaláson, hogy „nem kellesz a rendezőknek, nem akarnak veled dolgozni, nekem pedig nincs arra időm, hogy megtanítsalak, milyen rendező vagyok”.

„Valószínűleg arra gondolt, hogy én nem értem az ő művészi elképzeléseit, és nekem meg kell magyarázni, hogy mit miért csinál. Idővel rájöttem, hogy mi történhetett. A büfében volt egy asztalunk a kollegáimmal, ahol Hollósi Fricivel, Stohl Andrissal, Blaskó Péterrel, Murányi Tündével, Major Melindával, Vida Petivel, Garas Dezsővel, Törőcsik Marival ültünk gyakran együtt.

Én ott olyanokat mondhattam, ami feltehetőleg Alföldi fülébe került. Valószínűleg többször a nemtetszésemet fejeztem ki, és sok kérdést fogalmaztam meg. Mi színészek pontosan tudjuk, mi a jó és mi a rossz. Nincs olyan rossz ízlésünk, hogy ne tudjuk. (…) Az első év pedig nem volt sikeres a Robinál. De utána jöttek a sikerek, csak akkor én már nem voltam ott. Tudniillik ő egy nagyon tehetséges színházi ember” – nyilatkozta Benedek Miklós.

Az eredeti írást itt találja.

Ki-ki meccsen folytathatjuk a jó sorozatunkat

Ricciardo nyert Monzában, Hamilton és Verstappen kiesett

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek