MegMinden
2021-07-03

POKET Band

(deszkavizo.hu)

Ifj. Vidnyánszky Attilával és Vecsei H. Miklóssal koncertezik a POKET Band

A közelmúltban olyan zsebkönyvekkel gazdagodott az egyik legépítőbb hazai kulturális kezdeményezés, a POKET, mint az irodalom és a játék szerelmeseit célzó Zsebkvíz (Gundel Takács Gábor nevével fémjelezve) vagy a harmadik versantológia Barátom, aki voltál címmel, most viszont egészen más formában elevenedik meg a költészet. Július 3-án, szombaton, 19 órai kezdettel koncertezik a POKET Band a Hagyományok Háza előtti Corvin téren, amelyben Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila, a POKET legnagyobb támogatói is közreműködnek, az esemény nagykövete pedig az ország egyik legismertebb zenekara, a Bagossy Brothers Company lett.

Vecsei H. Miklós felkérésére Berecz István megszerkesztette az első népdalos POKET zsebkönyvet Zeng a lélek címmel, amelybe olyan alkotások kerültek, amik dallamuktól megfosztva, szövegként is képesek megragadni az embert. Hogy a szóművelés ne csak a szemen, hanem a fülön keresztül is célba érjen, ezért 42 zenész közreműködésével zenei anyag készült belőle, amelyet a közönség a már említett koncert keretében élvezhet majd a fent megnevezett helyszínen, a megadott időpontban. 

Az előadók között megtalálható a POKET Band tagjai, többek között Csizmadia Anna (ének), Kacsó Hanga Borbála (ének), Paár Julianna (ének), Gál Tibor (ének), Hegedűs Máté (hegedű), Kiss B. Ádám (hegedű/ének), Vajas Albert (hegedű), Bognár András (nagybőgő), ifj. Csoóri Sándor (brácsa), Szabó Dániel (cimbalom) és ifj. Szerényi Béla (fúvós hangszerek), valamint számos további zenész is. További részletek és a résztvevők teljes listája az esemény Facebook oldalán található.

Az eredeti írást itt találja.

Zajlik a tiszavirágzás a Hortobágyi Nemzeti Parkban

A DEAC szezonzáróján is sikerült a duplázás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek