MegMinden
2021-06-05

Bangkok Charlie

(thai.blog.hu)

Mitoszok és tévhitek Thaiföldről: Szellemek nincsenek?

2012, a német nagykövetség Bangkokban. Az épület bővítésre szorul, a tervek már régen készen vannak. Sajnos a lebontásra kinézett teraszon egy díszes házikó útban áll. Benne lakik a Föld szelleme, azzal pedig, mindenki tudja, nem érdemes lacafacázni. Most mi lesz? Egy, tapasztalt szellemidézö, Phram Dumrai, tudja a megoldást. Először is kell a démonnak egy másik méltó lakhelyet teremteni, azután majd a szakember lerendezi a költözést. Az új szentély felépítése nem ment zökkenő mentesen.

Először is kellett egy Feng-Shui mestert találni, aki hónapokig a megfelelő terepet kereste. Utána megállapította az alkalmas időpontot hónapra, napra, órára amikor megkezdődhet az igényes munka. Alig néhány hónap után minden sikeresen elkészült, már csak a démont kellett rábeszélni, hogy költözködjön már át az isten szerelmére. Phram Dumrai mindent meg is tesz ennek érdekében. Az új szentély teraszán svédasztal várja a szellemet, minden jóval és finommal. Nem hiányzik onnan sültkacsa, sem disznóhús, gyümölcs, de még narancslé és cigaretta sem. A mester órákig jóindulatúan beszél a szellemhez, annyira erőlködik, hogy még transzba is esik. Szegényt úgy kell két oldalról is egyenesen tartani, de munkája nem marad sikertelenül. Végül örömmel közli a tátott szájú német diplomatákkal, hogy a szellem mindenbe beleegyezett és elfogadja új otthonát. Mindenki fellélegzett.

Bizony, ha a régi szellemházat egyszerűen lebontották volna, az nagy szerencsétlenséget okozhatott volna a személyzetnek. De szerencsére minden a terv szerint haladt, már csak arra kell vigyázni, hogy a Föld szellemét továbbra is becsületben tartsák. Akkor segít a szerencsétlenség elkerülésében és a jövőben is vigyázni fog a német nagykövetségre. Mert azért a szellemnek is vannak kötelezettségei, nem ingyen építenek neki palotát és etetik, itatják éjjel-nappal.

Az eredeti írást itt találja.

Sztárok sportoltak együtt a ceglédi edzőtáborában

Elhunyt Szappanos György basszusgitáros

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek