MegMinden
2021-06-07

Varga Kevin

(dvsc.hu)

Nincs megállás!

Javában készül a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságra Varga Kevin, aki a DVSC saját nevelésű játékosaként a török élvonalban szereplő Kasimpasa együtteséhez igazolt tavaly nyáron. Remek teljesítményének köszönhetően helyet követelt magának a Marco Rossi vezette válogatott keretben a 25 esztendős labdarúgó, aki az elmúlt évben öt mérkőzésen az NB II-ben is pályára lépett, így másodosztályú bajnoknak is mondhatja magát. 

– A Loki elég sok meccsét figyelemmel követtem, és persze nagyon szurkoltam a csapatnak. Ugyebár öt mérkőzésen én is pályára léptem a másodosztályban, tehát tudtam, milyen nehéz az NB II-ben játszani. Ezért is örültem nagyon, amikor a Loki megnyerte a bajnokságot, hisz a DVSC-nek az első osztályban a helye.

Jól sikerült a Ciprus elleni felkészülési találkozó, melyen lendületes játékkal rukkoltál elő és gólpasszt is adtál. Hogyan értékeled a látottakat?

– Több mint egy évig játszottunk zárt kapuk mögött, így nyilván szenzációs érzés volt ismét szurkolók előtt pályára lépni, ráadásul közel tízezer ember volt a stadionban. El sem tudom képzelni, milyen hangulat lesz az Európa-bajnokságon. Azt gondolom, így van értelme a futballnak. A győzelem volt a legfontosabb a Ciprus elleni meccsen, szerencsére ezt elértük. Ahogy a mester is mondta, a siker a legjobb felkészülés, emellett pedig próbáltuk megvalósítani azokat a taktikai elemeket, melyeket az ausztriai edzőtáborban gyakoroltunk. Voltak hibák, de szerintem összességében rendben volt az a találkozó.

Az már biztos, hogy te is ott leszel az Eb-n, ráadásul nem is akármilyen ellenfelekkel szemben mutathatod meg a tudásod. Véleményed szerint megfogható valamely csapat?

– Úgy gondolom, az Európa-bajnokságon nem lehet könnyű csoportba kerülni. Ciprus ellen nekünk kellett dominálni, de a kontinensviadalon minden bizonnyal ez másként lesz. Kellemetlen csapat vagyunk, amely szervezetten és nagy lelkesedéssel futballozik. Szerintem megnehezíthetjük az ellenfeleink dolgát.

Az eredeti írást itt találja.

METALPAPAGÁJ

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek