MegMinden
2021-05-30

Böröcz László

(magyarnemzet.hu)

A lakástörvény segít a vári bérlőkön

A lakástörvény módosításával a Várban és környékén lévő önkormányzati lakások bérlői megvásárolhatják az ingatlanokat. Böröcz László, a Fidesz parlamenti képviselője lapunknak elmondta: miután nagyon eltérőek voltak az álláspontok a törvényjavaslat kiterjesztettebb verziójáról, azt az eredeti szándékuknak megfelelően pontosítják, így azoknak a lakóknak segítenek, akik V. Naszályi Márta polgármester kampányígéreteiben bízva arra számítottak, hogy megvehetik a több évtizede bérelt lakásokat.

– Mivel az elmúlt időszak vitáiban nagyon eltérőek voltak az álláspontok, úgy pontosítjuk a javaslatunkat, hogy az csak azokra a bérlőkre vonatkozzon, akik kifejezetten a segítségünket kérték. Az I. kerületben 1100 műemléklakás található, amelyből 850 van a Várban. Miután a lakások megvásárlását az önkormányzat nem tette lehetővé, sőt még a lakbért is akár a többszörösére emelte volna, mintegy hétszáz bérlő írt alá tiltakozó petíciót.

Ekkor kerestek meg engem is – fejtette ki Böröcz László, aki szerint a polgármester egyfajta tanácselnöki minőségben szeretne rendelkezni a lakások fölött, és önkényesen eldöntené, hogy ki lakhat azokban, és ki nem.

Az eredeti írást itt találja.

Fokozatosan melegszik az idő a nyár első napjaiban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek