Hello Lányok!
2024-01-22

Mikre érdemes fokozottan odafigyelni gyerek sportcipő vásárlása előtt?

A sportcipő az egyik legkedveltebb modell a gyermekek körében, ami persze nem meglepő. Lehet benne fogócskázni, bújócskázni, jönni, menni, akár még sportolni is. A sikeres vásárláshoz nem kell, hogy göröngyös út vezessen, elég az alábbi részletekre odafigyelni!

Melyek a legfontosabb kritériumok?

gyerek sportcipők kiválasztása abban a tekintetben cseppet sem bonyolult, hogy a CCC széles választékában számtalan menő lábbeli érhető el. Mert azért arról nem szabad megfeledkezni, hogy a lurkóknak nagyjából az óvodától kezdve már nem mellékes, milyen cipőt húznak fel. Viszont bármennyire is csábító első körben az esztétikussággal, mint kritériummal foglalkozni, nem ez az első, nem ez a legfontosabb. A stílusosság dilemmáját akkor ildomos elővenni, amikor már minden egyéb paraméter a helyére került.

A személyes felpróbálás a legbiztonságosabb?

Igen! Gyerekkorban a lábak folyamatosan változnak. Teljesen mindegy, hogy két hónappal ezelőtt mekkora méret volt az ideális, mert könnyen megtörténhet, hogy az most már abszolút nem optimális. A CCC online felületén pillanatok alatt kiszúrhatóak azok a modellek, amik befutónak tűnnek, de valódi magabiztosságot, meg persze megerősítést a személyes tesztelés adhat. A CCC üzleteiben ez országszerte számtalan helyszínen egyszerűen kivitelezhető. Ami a lényeg, hogy arra célszerű ösztönözni a lurkót, hogy a felpróbált cipőben tegyen meg néhány lépést, esetleg picit mozogjon benne, mert dinamika közben derülhet ki, hogy a lábbeli minden paraméterével megfelelően támogatja-e a lábakat.

A méret kérdéséhez még annyi kiegészítést ildomos hozzátenni, hogy sem a túl nagy, sem a túlságosan passzos modellek nem megfelelőek. Érthető persze az a szülői elgondolás, hogy majd belenő a gyerek a nagyobb méretű cipőbe, de addig, míg ez nem történik meg, elképzelhetetlen kényelmetlenséget is okozhat az ide-oda csúszkáló, instabil lábbeli. Ez nemcsak felelőtlen, hanem balesetveszélyes döntés is egyben. A túlságosan szoros variáns szintén hordhatatlan, tehát nem is elemezgetjük tovább miért nem jó ötlet rá szavazni. Ami ennek kapcsán még hangsúlyos információ, hogyha a gyermek jelzi, hogy kényelmetlen már a cipője, szorít, feszít, akkor nem szabad várni a beruházással, ugyanis a túlfeszítettség deformációkhoz is vezethet, sőt fájdalmakat is generálhat.

Tépőzár vagy cipőfűző?

Ez az a kérdés, amiről általában a legtöbb szülőnek határozott véleménye van. A cipőfűző megkötésének készsége csak gyakorlással sajátítható el, ez tény. De ha már ez a tudás megvan, akkor a tépőzáras modellek is szóba jöhetnek, amiknek kétségtelenül az a legnagyobb előnyük, hogy könnyen le- és felvehetőek. Ez az oviban mindenki számára pozitív fejlemény, de az iskolában is sokat jelent, amikor folyton valahova sietni kell.

A talpkialakítás milyensége is fontos?

Igen, lévén a talp az, ami egyrészt stabilitást nyújt, másrészt gondoskodik a csúszásmentességről. A mélyen bordázott modellek tapadása a legideálisabb, s az is tény, hogy minél vastagabb a talp, annál biztosabb a strapabírás és a helytállás. Olykor azonban a vaskos talpkivitel kényelmetlenséget jelent hosszan tartó hordás mellett, úgyhogy már csak ezért is taktikus lépés a személyes letesztelés.

MK: Idegenben vágna vissza a Szolnoknak a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek