Sport
2024-01-22

MK: Idegenben vágna vissza a Szolnoknak a DEAC

A Körmenden aratott történelmi győzelmet követően egy újabb nehéznek ígérkező idegenbeli csata vár a DEAC kosárlabdacsapatára, hiszen szerdán 18 órától Szolnokon játszik kupamérkőzést a Mandics-csapat.

Egy év kihagyás után újra kvalifikálta magát a Magyar Kupára a Debreceni Egyetem alakulata, s mivel Mócsán Bálinték a 8. helyen zárták az alapszakasz első felét, ezért azt már a sorsolás előtt biztosan tudni lehetett, hogy a négy közé jutást csak otthonuktól távol harcolhatják ki. Az ellenfélről friss emlékei vannak a hajdúságiaknak, hiszen bő másfél héttel ezelőtt a Szolnok győzelemmel távozott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokból.

-Szombaton egy nagyon fontos győzelmet arattunk Körmenden, ez mindenképpen pozitív hatással van a hangulatra. Most elsősorban a regeneráción van a hangsúly, hiszen amellett, hogy egy nagyon fizikális mérkőzésen vagyunk túl, egy hosszú nyugati túra van mögöttünk. A Szolnok legutóbb otthon játszott, ráadásul két nappal több idejük is volt készülni a meccsre, de szerencsére nemrég találkoztunk velük a bajnokságban, ami valamennyire leegyszerűsíti a felkészülésünket. Nem mi vagyunk az esélyesek, ám a legutóbbi meccsünkhöz képest most sokkal felszabadultabban játszhatunk, ami akár jól is elsülhet. -mondta a találkozóra való felkészülésről Andjelko Mandics.

A Tisza-partiak igazi kupaspecialistának számítanak, hiszen az elmúlt 21 esztendőben kilenc alkalommal is a magasba emelhették a trófeát. A két gárda eddig egyszer találkozott a sorozatban, mégpedig a 2018-as győri torna elődöntőjében, ahol a piros-feketék 97-79 arányban diadalmaskodtak. A számok sem éppen a DEAC győzelmét vizionálják, hiszen a cívisvárosiak a körmendi sikert követően már csak egy első osztályú csapat otthonában nem tudtak nyerni történetük során, az pedig a Szolnoki Olajbányász.

-El kell ismerni, hogy a Szolnok jobban küzdött a legutóbbi bajnokinkon, megdolgoztak a sikerért, és megérdemelten nyertek. Amellett, hogy egy-két taktikai újítással is készülünk, ebben kell feléjük kerekednünk, az Körmenden is beigazolódott, hogy ha mentálisan rendben vagyunk, akkor bárkit képesek lehetünk legyőzni. A múlttal nem szoktunk foglalkozni, de nyilván szeretnénk visszavágni a legutóbbi vereségért és egyúttal Szolnokon is történelmet írni, hiszem, hogy fegyelmezett és koncentrált játékkal képesek lehetünk erre. -zárta szavait a vezetőedző.

Az összecsapásra a vendég szurkolók kizárólag online válthatják meg belépőiket, az Eventim oldalán keresztül.

Élénkülő vietnámi kapcsolatok

Mikre érdemes fokozottan odafigyelni gyerek sportcipő vásárlása előtt?

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek