Hello Lányok!
2021-05-02

Mondd, hogy soha! - Néhány ruhadarab, amely viselését szigorúan szabályozni kellene!

Tudom, diktatórikusan hangzik, pedig alapvetően, én is az önkifejezés szabadságát részesítem előnyben. Vannak azonban olyan darabok, amelyek nem hogy nem állnak jól a népesség döntő többségének, de megbecstelenítik, lealjasítják és teljességgel megalázzák a komplett emberi civilizációt.

Ezeket a ruhákat nem betiltani kellene, hanem szigorú dresszkód alapján kellene szabályozni a viselésüket, mert az ember akarva akaratlanul hülyét csinálhat magából.
Most tippelhetnél a klasszikus zokni-szandál kombóra, de hidd el, némely esetben kimondottan jó, hogy a zoknit látjuk, és nem a lábkörmöket. Részletezni sem kell, vizuálisan mitől óv meg a zokni bennünket. Szóval legyünk hálásak.
Gondolhatnánk, egy korábbi cikkben leírt (https://www.demedia.hu/hu/hello-lanyok/2021/04/10/csiponadrag-a-jo-szandeku-divat) csípőnadrág merényletre, de még ez sem annyira megalázó és veszélyes, mint a soron következő három összeállítás.
A Chanel néhai vezérigazgatója, a köztiszteletben álló, és méltán csodálatos Karl Lagerfeld szerint, a „A melegítőnadrág a vereség jele.”
Mint fogyasztónak, nekem is van kifogásom néhány ruhadarabbal szemben. Lagerfeldhez hasonlóan, és sem leszek lágyszívű.
Előre elnézést kérek, ha valakinek a lelkébe tiprok, de tudnia kell, hogy ezt a cikket az ő, illetve az kultúra jövőjének védelmében írom le.


1. Tütü
A tüllszoknya, az én megítélésem szerint, három esetben lehet indokolt.
A) Balerina vagy.
B) Még nem múltál el hatéves.
C) Farsangi mulatságon veszel részt.
Amennyiben ezek egyike sem aktuális, a tüllszoknya viselése számomra egy nagyon erős identitászavarról tesz tanúbizonyságot.
A tüll anyag felhasználása egy dolog. Egy szép hosszú menyasszonyi vagy báli ruha tüll anyagból feltűnő, és alkalomhoz illő lehet. Pontosan azért, mert az ember kevésszer viseli.
De egy munkahelyen, buliban, iskolában, utcán akaratlanul is, Ace Ventura elmegyógyintézeti jelenete ugrik be. Talán mindenki emlékszik rá.
Még a hosszabb fazon nagy duzzogva elmegy. De a rövid…
Szóval, ha nem akarod, hogy azt higgyék rólad, hogy a diliházból jöttél, a tütüt nagyon gyorsan felejtsd el!

2. Rövid öltönynadrág férfiaknak
Ha ilyet látok, legszívesebben odamennék az adott fickóhoz, és azt mondanám neki:
Pinoccio! Már igazi kisfiú vagy!
A férfidivat a legnagyobb jóindulattal és igyekezettel is szegényes. Abból a kevés lehetőségből, miért pont ez a választás? Szerintem, ez a kombó nem csak az egyénnel szemben megalázó, hanem a komplett emberi civilizációt szégyeníti meg.
Ahogy Ádám látta a világot jégbe fagyva, Az ember tragédiájában, úgy szeretném én is elfeledni a képet, amint a jövő kor emberei felmagasztalva említik meg ezt a szerelést, mint a 21. század eleji férfidivat bástyáját. Ez nem történhet meg.
Angus Youngot, csak az menti fel ez alól, hogy ő az AC/DC gitárosaként, fellépő ruhaként viseli.
Drága asszonyok! Babits Mihány szerint „Vétkesek közt cinkos, aki néma”. Ne hagyjuk tehát, hogy a férfiak öltözködése iránti közöny, idáig fajuljon.

3. Farmer biciklisnadrág nőknek
Senkinek nem áll jól! Egy 190 cm magas modell lábából is fatörzset csinál, különösen akkor, ha ki van koptatva.
Értem, hogy ez a megoldás azért született meg, hogy takarja a combokat és meggátolja, hogy a bőr kidörzsölődjön. Viszont, ez a megoldás esztétikailag még a narancsbőrnél is rosszabb. Ez a fazon nem eltereli, hanem kimondottan felhívja a figyelmet az ormótlanul megrövidített combokra, és az immár jól kivehető „Bermuda-háromszögre”.

(Léteznek más alternatívák, a narancsbőr eltakarására. Ilyen például, a szoknya, a hosszúnadrág, és a tunika.
Mutatok is néhány alternatívát, amelyekkel nagyon csini lehetsz, plus size mérettel is, vagy ha takarni szeretnéd a combod. Nyugi, a biciklis nadrágnál minden jobb lesz!)

Összefoglalva tehát:
Lehet, hogy furcsán hangzik, de ha jönnek az ufók, és tárgyalnunk kell velük, vagy feltalálják az időgépet, és elutaznánk vele a múltba vagy a jövőbe, vagy készítenünk kell egy fotót a leszármazottainknak a kataklizma utáni időkre, ha egy mód van rá, ne ezekben a ruhákban tegyük!

Kővári Piros

 

Anyák napja

Sok otthon lélegezhet fel, új elemmel bővült az otthonfelújítási program

Kővári Piros

Szerző
Hasonló cikkek