Hello Lányok!
2024-04-03

Ultra last minute utak Törökországba: így is felfedezheted a legnépszerűbb török városokat!

Az ultra last minute utak remek lehetőséget kínálnak a rugalmas időbeosztással rendelkező utasok, valamint azon emberek számára, akik váratlanul, nem tervezhető módon jutottak hosszabb szabadsághoz. Ezek az ajánlatok szinte azonnali utazásra szólnak, tehát mire lefoglaljuk őket, már kezdhetünk is pakolni. A legtöbb esetben hotelekről, tengerparti nyaralásokról van szó, mint Egyiptom vagy éppen Törökország. Érdemes megfontolni a lehetőséget, hiszen így is felfedezhetjük a legnépszerűbb városokat.

Mik azok az ultra last minute utazások?

Az ultra last minute utazások jellemzően 10-14 napon belüli nyaralást jelentenek, tehát maximum két héten belül indulni lehet. Olyan kedvezményes árat adnak meg, aminek sokan képtelenek ellenállni. A gond csak az, hogy nem mindenki rendelkezik véges szabadidővel, szabadsággal, így problémát jelenthet az utazás időpontja. Ezért is érdemes szemügyre venned ezeket az ultra last minute ajánlatokat Törökországba, ahol mindig a következő 10-14 napi kedvezményeket listázzák ki, így bátran válogathatunk, ha nem tudjuk, hova menjünk legközelebb.

Többségében 8 napos utakról van szó, de természetesen vannak ettől eltérő hosszúságú lehetőségek is. Az ajánlatok szinte egész évben jelen vannak, így nem árt rendszeresen nézni őket, hátha sikerül kifogni egy tényleg remek utazási lehetőséget. Ezeknek hála ugyanis könnyedén felfedezhetjük a legnépszerűbb török városokat, akár a párunkkal, akár a barátainkkal, vagy a családunkkal.

A legkedveltebb városok

Az egyik legnépszerűbb hely természetesen Alanya, amely egy igen ismert és kedvelt üdülőváros a török riviérán. Antalya városától 120 km-re fekszik, így repülős utazás esetén sem okozhat problémát eljutni ebbe a városba. A városban ma már több mint 10 ezer európa él, hiszen szinte egész évben remek az idő, kedvezőek az árak, jó a hangulat és süt a nap.

Alanya a Toros-hegység lábánál terül el, amelyet mediterrán éghajlat jellemez. A természeti kincsek, valamint a történelmi emlékek révén a település kedvelt turisztikai célponttá vált. Az országba érkező turisták közel 10 százaléka látogat el ide, a külföldiek által vásárolt ingatlanok pedig 30 százaléka található itt. A legjobb, hogy a városban rendszeresen szerveznek sporteseményeket, valamint fesztiválokat, tehát senkinek sem kell unatkoznia.

Másik népszerű város Kemer, amit névről még nem sokan ismernek, de természeti adottságai miatt ez valószínű nem marad sokáig így. A település Antalyától 43 km-re fekszik és nagyjából 20 ezren lakják. Korábban főleg növénytermesztéssel foglalkoztak, idővel viszont a turizmus kiszolgálása lett a város fő bevételi forrása. A környéken mára 44 ötcsillagos hotel épült fel, emellett 22 üdülőfalu és 31 négycsillagos hotel is helyet kapott. A vonzerejét az Európai Unió által Blue Flag-gel jutalmazott igen tiszta és csodálatos színű tengerpartja és panorámája adja. A közelben további látnivalók találhatóak, mint például a szafari túrák, vagy éppen a hajós utazások.

De vajon mikor éri meg Törökországba menni?

Nem mindegy, hogy síelni vagy vizisíelni szeretnénk. Nem kell csalódnia annak sem, aki a havat kedveli, de annak sem, aki inkább a tengerparton pihenne. Bár nem mindegy, hogy az év melyik szakában utazunk az országba. A nyár egyértelműen a legnépszerűbb időszak, amikor szinte kizárólag tengerparti nyaralásra van lehetőség. Főleg az olyan városokban, ahol gyakran kúszik 35 fok fölé a hőmérséklet. Azoknak tehát, akik a nyugodt pihenést kedvelik, luxusszállodákat és üdülőhelyeket keresnek, annak mindenképpen nyáron érdemes utaznia.

A tavasz és az ősz enyhe, kellemes időjárás jellemzi Törökországot. Ezekben a hónapokban annak érdemes ultra last minute utazáson részt vennie, aki inkább az aktív kirándulásokat szereti. A történelmi látnivalókat sokkal könnyebben felfedezhetjük 20-23 fokban, a romok körül ilyenkor is kellemes a hőmérséklet. Ilyenkor még a tájak is zöldbe borulnak, ami lenyűgöző látvány nyújthat, főleg Kappadókia esetében.

A tél Törökországban hűvös, főleg a novembertől márciusig tartó időszakban. Ettől függetlenül ebben a szezonban sem kell unatkozni. A hó borította hegyeken például sokan síelnek, túráznak. Ilyen Uludag, vagy éppen Palandöken. Akik pedig az ünnepi hangulatot keresik ezen a területen, azoknak Isztambul lesz a legjobb választás a karácsonyi időszakban. Bár hozzá kell tenni, hogy az ország iszlám vallású, tehát nem maguknak díszítik fel a várost.

Luc Besson

Tavaszi triplázásra készül fiókcsapatunk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek