Hajdú-Bihar
2022-06-16

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei tisztségviselőit

A NAK megyei küldöttgyűlése 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Szólláth Tibor Zoltánt.

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Hajdú-Bihar megyei küldöttgyűlés 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

 

A NAK Hajdú-Bihar megyei elnökének Szólláth Tibor Zoltánt választották, az ő munkáját 7 alelnök: Szigeti Szabolcs mezőgazdaságért, a TRANZIT-KER ZRt. képviseletében Szabó Ákos élelmiszeriparért, Dr. B. Csák István vidékfejlesztésért, Örvendi László József általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Polgárné Kóti Julianna, Csóka Pál és Filemon Mihály helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

 

A megyei küldöttek maguk közül Örvendi László Józsefet, Papp Sándort, B. Csák István Mártont, Barkó Árpádot, az Észak-Alföldi Mezőgazdasági Szövetkezetet képviseletében Fodor Sándort, a Hajdúböszörményi Erdőbirtokossági Társulat képviseletében Gencsi Zoltánt, A Hajdúhús 2000. Kft képviseletében Papp Istvánt, Nagy Ákost, Sain Krisztiánt, Szabó Imre Tibort, Szabó Sándort, Szigeti Szabolcsot, Szilágyi Sándort, a Tranzit-Food Kft képviseletében Szabó Ákost, és Pécsi Lajost választották országos küldöttnek.

 

A megyei etikai bizottság elnöke Nagy Hajnal, tagjai A Kabát-Tanya Kft. képviseletében Görögh László, Kiss Róbert Gyula és Losonczi János.

 

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is.  A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Antal Szabolcs, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Oláh László, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Nyakas András, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Hajdúhús 2000 Kft képviseletében Papp István, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt a Bold-Agro Kft képviseletében Szabó Viktor, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt a Szanka Ökofarm Kft képviseletében ifj. Szanka István, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt dr. Gabnai Ernő Attila, a Fiatal gazda és innovációs osztályt dr. Jávor András, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Irrifarm Kft. képviseletében Varga Gyula vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

 

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. 

 

Szólláth Tibor

 

A

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Dobi Csaba jegyző gratulált a megválasztott tisztségviselőknek.

https://hbmo.hu/

 

Innováció a sportgazdaságban

Nemes felajánlás Tégláson

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek