Hajdú-Bihar
2023-05-05

Nem megfelelő módon tartotta kutyáját az ebesi vádlott

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, akinek a rövid láncon tartott kutyája a tűző napon elpusztult.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban a vádlott az ebesi családi ház udvarán tartotta a kb. 4 éves keverék kutyáját úgy, hogy az állatot egy nagyon rövid láncra kötötte és azt az udvar végében lévő szekéren lévő vascsőhöz rögzítette. A kutya nyakánál lévő láncra a férfi még egy lakatot is tett, így az állatnak alig volt mozgástere, a hurokból kiszabadulni nem tudott.

2022. június 29-én és az azt megelőző napokban Ebesen és környékén kánikulai hőség volt, a nappali hőmérséklet meghaladta a 35 fokot, ennek ellenére a vádlott sem a kutya árnyékba helyezéséről, sem pedig a rendszeres itatásáról nem gondolkodott, amelynek következtében az állat hőgutát kapott és rendkívüli szenvedés után a tűző napon elpusztult.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Energiatudatos Önkormányzat díjat kapott több település Hajdú-Biharban

Czapp József

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek