Hajdú-Bihar
2021-11-23

Segíteni érkeztek a rendőrök, de ők kerültek bajba

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. november 22-én megtartott tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a három vádlottnak az ügyében, akik rátámadtak az intézkedő rendőrökre.

Az előkészítő ülés során a büntettet előéletű G. T.-t 4 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A másod- és harmadrendű vádlottat 1 év 6 hónap, valamint 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Tavaly márciusban Berettyóújfaluban bejelentés érkezett arról, hogy egy nőt bántalmazza az élettársa. Az egyenruhások intézkedését a férfi többször megzavarta, hangosan közbeszólt és számon kérte az élettársát, hogy miért hívott a házukba rendőröket. Ezt követően az elsőrendű vádlott ökölbe szorított kezekkel támadólag lépett fel a járőrökkel szemben. A hangos ordítozásra kijött a házból a férfi édesanyja, az ügy másodrendű vádlottja, aki szintén a rendőrökre támadt, amikor meg akarták bilincselni a fiát. A járőr kénytelen volt könnyfakasztó gázt alkalmazni a férfival szemben, végül az élettársa is a segítségére sietett, akit bántalmazott korábban.

Dr. Kiss László bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte többek között az ilyen és ehhez hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, továbbá azt, hogy az elsőrendű vádlott két korábbi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a bűncselekményt. A bíró elmondta, hogy az elsőrendű vádlott korábban édesanyja sérelmére követett el súlyos testi sértést, továbbá megverte a helyi postást, amely miatt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kellett felelnie a bíróságon. A korábban kiszabott két szabadságvesztés büntetés végrehajtását a bíró utólagosan elrendelte.

A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete nem jogerős, az ügyész három munkanap gondolkodási időt tarott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlottak és védőik a döntést tudomásul vették.

 

 

 

 

Hétről hétre fejlődik a Loki ifjú tehetsége

Gulyás Gergely: van elegendő vakcina

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek