Hajdú-Bihar
2021-08-31

A vádlott teherautóval a jeges úton megcsúszott és súlyos balesetet okozott

A vádlott 2020. január 14-én reggel 5 óra körüli időben kistehergépkocsival közlekedett Berettyóújfalu közelében, külterületen, a gépkocsi jobb oldali első ülésén egy személy tartózkodott, az utas nem használta a biztonsági övét.

A fenti helyen és időpontban igen kedvezőtlen időjárási viszonyok uralkodtak, köd volt, az aszfalt jeges volt, azonban a közvilágítás nélküli útszakaszon gyér volt a forgalom.

 

A vádlott haladása során a jeges úttesten megcsúszott, a teherautóval átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali füves útpadkára, azonban onnan még vissza tudta kormányozni a járművet az úttestre, azonban ennek során összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő sértett által vezetett személygépkocsival. Az ütközés következtében a kisteherautó a menetiránya szerinti bal oldali útárokban a bal oldalára borulva állt meg, míg a vétlen személyépkocsi a menetiránya szerinti baloldalra áttérve az útpadkán került nyugalmi helyzetbe.

 

A vétlen személygépkocsiban a jobb oldali első ülésen egy személy tartózkodott, a járműben mindketten bekötött biztonsági övvel közlekedtek.

 

A baleset következtében a vétlen gépjármű vezetője és utasa, illetve a vádlott által vezetett kisteherautó utasa is testszerte nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Közölük két sértett sérülései maradandó fogyatékossággal gyógyultak. A balesetben maga a vádlott is súlyosan megsérült.

 

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása következtében jött létre a baleset és keletkeztek a sértettek sérülései.

 

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett fogház büntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Feláldozhatók 4

Nem találtak veszélyes összetevőt az iskolakezdés előtt vizsgált tanszerekben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek