Hajdú-Bihar
2021-06-29

Szabadtéri tüzekhez vonultak hétfőn

Szabadtéri tűz miatt vonultak az egységek hétfőn a megye több pontjára. Gabona égett, száraz aljnövényzet és még egy hodályépület tetőszerkezete is lángra kapott a tűz átterjedése miatt.

Hétfőn kora délután ezer négyzetméteren az aljnövényzet égett Hosszúpályiban, a Homok utca végében. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

 

Egy tizenhárom méter magas akácfa egyik ága leszakadt és fennakadt egy másik ágon Debrecenben, a Ruyter utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy kihúzós létrán át motoros láncfűrésszel levágták az ágat.

 

Lábon álló gabona égett le hétfő délután Füzesgyarmat és Darvas között fél hektáros területen. A berettyóújfalui, a püspökladányi és a szeghalmi hivatásos tűzoltók mellett a füzesgyarmati önkéntes tűzoltók is vonultak. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 

Tíz hektáron száraz aljnövényzet, tizennégy körbála és egy hodályépület tetőszerkezetének a fele égett Gáborján külterületén. A berettyóújfalui, a hajdúszoboszlói és püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották a lángokat három vízsugárral és kéziszerszámokkal. Az oltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

 

Hajdúhadházon, a Nyárfa utcában száz négyzetméteren égett a gaz. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.

 

Fotó: KMSZ, Püspökladányi HTP

 

 

A Volánbusz csuklós autóbuszokat helyezett üzembe megyénkben

Megszűnnek a roamingdíjak a Nyugat-Balkánon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek