Hajdú-Bihar
2020-12-08

100 alatt az új koronavírus-fertőzöttek Hajdú-Bihar megyében

Az országos adatok is alacsonyak, de még mindig 100 felett a napi új halálos áldozatok száma.

Hajdú-Bihar megyében 91, országosan 2219 főnél mutatták ki az újfajta koronavírus kedden, és elhunyt 136 beteg. A beazonosított fertőzöttek száma ezzel hazánkban 256 367-re emelkedett, akik közül 174 966 az aktív fertőzött. Kórházban jelenleg 8045 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 656-an vannak lélegeztetőgépen. A járvány kezdete óta Magyarországon 6120-an hunytak el a betegséggel összefüggésben, és 75 281-en gyógyultak meg.

Hajdú-Bihar megyében 14117 beazonosított esetről tudni, amivel továbbra is a 4. legfertőzöttebb megyének számít az országban.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbít, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. "Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el az akkori állapotok ismeretében" -  fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is kijelentette, hogy nem lesz kivétel december 31-én sem, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Életveszélyesen bántalmazta egyik dolgozóját egy hajdúböszörményi férfi

A debreceni utánpótlás is bizonyít a DEAC meccsein

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek