Hajdú-Bihar
2024-01-26

Közel 15 millió forint értékű kábítószert vontak ki a forgalomból

A gyanúsítottak több kilogramm marihuánával tartottak haza Svájcból, amikor rajtuk ütöttek a hajdú-bihari rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának olyan információ jutott a birtokába, hogy egy kabai lakos kábítószerrel kereskedik. A nyomozás azonnal megkezdődött, és hamar beigazolódott, hogy a 31 éves férfi valóban tiltott szerekkel üzletel.

A bűnügyesek a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen csaptak le több helyszínen 2024. január 24-én. Tudták, hogy a férfi barátnőjével és egy ismerősével Svájcból tart hazafelé. Egy magyarországi pihenőhelynél ütöttek rajtuk, az autóból több kilogramm fóliába csomagolt, droggyanús, zöld növényi törmelék került elő. Ezzel egyidőben egy hajdúszoboszlói házaspárt is elfogtak, akik a gyanú szerint rendszeresen vásároltak kábítószert a kabai lakostól, amit továbbértékesítettek.

A kutatások során további fél kilogramm kábítószergyanús anyagot, a kereskedéshez szükséges eszközöket, valamint 2,5 millió forintot foglaltak le a nyomozók.

A 31 éves férfit, a 27 éves barátnőjét és a házaspár férfi tagját jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság mindhármuk esetében elrendelt. A házaspár női tagjának kábítószer-kereskedelem, míg a külföldi kiruccanásban résztvevő ismerősnek kábítószer birtoklás miatt kell felelnie, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága összesen mintegy 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószert talált és foglalt le az akció során, ezzel közel háromezer adagot vontak ki a forgalomból.

Forrás: police.hu

Újabb meccsüket kellett elhalasztani

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek