Egyetemi Élet
2024-03-22

Made in Debrecen Fesztivál, 2024. március 23.

Nem hisszük, hogy bárkinek ismeretlenül csengene a név, Made in Debrecen. Immár harmadik alkalommal kerül rá sor és évről-évre hatalmas sikerrel fut a város 9 klubjában, koncerttermében. Lelkes debreceni szervezők a Made in Pécs fesztiválon járva – ezt minden év januárjában tartják – szerettek bele az ötletbe: egy egész napon keresztül a város összes létező vagy éppen csak erre az alkalomra összeálló formációja bemutatkozhat a közönségnek.

Az idei bulin 180 csapat 645 zenészét láthatjuk és hallhatjuk majd. Ahogy az már megszokott, a programok minden helyszínen ingyenesek és a zenekarok maximum húszperces műsort adhatnak elő. Ilyenkor gombamód megszaporodnak a bandák a városban, s tényleg mindenki hangszert ragad. Vannak átfedések is az egyes csapatoknál, hisz jó pár olyan hangszeres is van, aki több zenekarban is játszik.

Most akkor soroljuk fel a fellépőket!
 
Á, csak viccelünk, mert ezzel oldalakat töltenénk meg – már ha lennének itt, ezen a platformon oldalak -, s amúgy a Made in Debrecen Fesztivál profilján mindenki kedvére böngészheti a szereplők listáját. Nagy vonalakban megemlítjük, kik és hol indítják majd a napot.
 
 
Érdemes korán kelni, hiszen az első produkciók minden helyszínen délelőtt 10-kor kezdenek. A Roncsbár színpadán Szabó Balázs és Ölveti Mátyás lép fel elsőnek. Balázs egykor itt élt a városban, a Vojtina Bábszínház színészeként sokan emlékezhetnek rá. Sajátos líraisággal beoltott folkos, akusztikus hangulatú zenéje jó felütés lesz ezen a „korai” órán. Az Ifiház-Rocksuli viszont keményebb műfajjal nyit, itt a tavaly hamvaiból feltámadt Necropsia vállalta a napindító szerepet. A zúzós-húzós zenében utazó ötösben pár hónapja Katona Peti lett az énekes a régi tagok mellett. Az Incognito apró koncerttermét Dánielffy Gergő rajongói tölthetik meg. Szerintünk érdemes minél hamarabb odaérni a kemény magnak, hogy legyen helyük és lássák is kedvencüket.
A Bakelitben a pár éve a Dalban is szereplő Erdős Fruzsi alapozza meg a hangulatot. Szellős és tiszta popzenéje frissítően hat majd azokra is, akik addigra még nem isszák meg a reggeli kávéjukat.
 
Nagy Bogi szintén popban utazik, ő és zenekara az Ifiház-Galériában „állítja” ki azaz énekli el különböző hangulatokat felvillantó dalait. A MODEM furcsa és utánozhatatlan atmoszférájú „zenével” telik majd meg a Lyuhász Lyácint Bt. jóvoltából. A Debrecen egyik legkülönlegesebb exportcikkének számító társulat minden egyes előadásával képes újat nyújtani azoknak is, akik évek óta figyelemmel kísérik tevékenységüket. A Desz24-ben a Black Sabbath Tribute-tal startol a program, ők szerintünk Black Sabbath dalokat fognak játszani. A Gidnim’ Rém – amúgy fordítva Mér mindig – üdítően sokféle hatást mesterien és szellemesen keverő banda, akiket lehetetlen bárhová besorolni. Ők a Malterben hangoskodnak 10 órától.
 
Végül, de nem utolsósorban a Stay-ben a Vibe & Music kezd, akikről jelen pillanatban semmit sem tudunk. Mivel a neten kutakodva sem találtunk róluk infót, kétségek között kell vergődnünk szombatig.
 
Ami viszont jó hír, hogy a felsorolt előadókon, bandákon kívül még rengeteg zenei csemege vár ránk március 23-án. Ezt a napot nem érdemes kihagyni, rajta, rajta, éljen az élő zene, éljenek a zenészek!
 
-bigtom-

Debrecenben mérsékelt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Üveges Katalin - DEAC Futsal

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek