Egyetemi Élet
2024-02-19

Ünnepi előadás a labdarúgás tiszteletére

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa újabb nívós szezont tudhat magáénak, az őszi idény nagydöntője azonban merőben más lesz mint az eddigi finálék. Rendezvénysorozattal készülnek ugyanis a szervezők a nagyérdemű számára, holnap, február 20-án, a döntő előestéjén.

A labdarúgás elméletét és gyakorlatát taglaló DELAB szabadon választható kurzusai esztendők óta telt házas előadásokon fogadják a hallgatókat, valamint a futball rajongóit a DE Böszörményi úti Campuson.
 
A február 21-i BJLEK nagydöntő tiszteletére ünnepi előadást szerveznek, amely ezúttal az oDEon pódiumtermében talált otthonra. Nem hétköznapi „műsor” lesz ez, hanem valóságos futballshow, egészen pontosan futball-talkshow, két felvonásban. A témák az Akkor és most, a Futball mindörökké, valamint a Fókuszban a labdarúgó Európa-bajnokság lesznek, e sportszegmensek pedig szerencsére igenis aktuálisak a magyar foci életében, hiszen válogatottunk újra szárnyal, ráadásul az egész rendezvénynek otthont adó cívisváros első számú alakulata, a DVSC sem panaszkodhat.
 
 
Számos meghívott résztvevő és díszvendég színesíti az estet. A hazai sport- és futballélet olyan neves nagykövetei érkeznek majd mint Gelei József olimpiai bajnok labdarúgó, Szöllősi György MSÚSZ-elnök, Nemzeti Sport főszerkesztő vagy épp Tihany Viktor, a Sportért Felelős Államtitkárság kommunikációs igazgatója, egykori kiváló sportriporter.
 
Természetesen a foci jelenleg főszereplői közül is feltűnik egy-egy nagyágyú a névsorban. Itt lesz Dzsudzsák Balázs válogatottsági rekorder, a Loki csapatkapitánya, illetve Korhut Mihály válogatott labdarúgó, a DVSC egykori, a DEAC jelenlegi kiválósága.
 
Másnap, február 21-én szerdán pedig már kora délután útjára indul a labda a DESOK-ban, és eldől, ki emelheti ezúttal magasba az egyetemi sport legkiemelkedőbb hazai tornájának trófeáját.
 
Barna Marci

Magány

Hogyan hat egy játékos személyiségfejlődésére ha korán elkerül a szülői háztól?

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek