Egyetemi Élet
2021-11-29

Szépen helytállnak

Az idei férfi Extraligában nyolc csapat állt rajthoz, és már a szezon előtt is látni lehetett a játékoskeretek alakulásából, hogy hat csapat kiemelkedik a mezőnyből.

Fodor Antal vezetőedző már a bajnoki rajt előtt elmondta a csapat hivatalos oldalán adott interjúban, hogy a DEAC-nak valószínűleg a Dunaújvárossal kell majd megküzdenie azért, hogy elkerülje a kiesést, egyébként a tisztes helytállás lesz a cél az erősebb csapatok ellen, de bízik a bravúrgyőzelmekben is.
 
 
Október közepén idegenben, ráadásul a bajnoki címvédő ellen kezdték a bajnokságot a DEAC férfi röplabdázói. Az első fordulóban Budapestre látogatott a csapat a Pénzügyőr SE otthonába. Fodor Antal, a cívisvárosiak vezetőedzője a mérkőzés előtti esélyeket latolgatva elmondta, hogy sajnos nincs reális esély az egyetemisták győzelmére, mivel az ellenfél keretében átlagon felüli képességekkel rendelkező játékosok vannak, de tisztes helytállást vár a csapatától.
Nem kezdte rosszul a mérkőzést a DEAC, 3:1-re is vezettek, majd később is sikerült megszorongatni a vezetést visszaszerző Pénzügyőrt, de végül a hazaiak a sorsdöntő pillanatokban mindig jó döntéseket hoztak, és végül a papírforma szerint alakult a mérkőzés.
 
A második fordulóban a Dunaújvárost fogadta a DESOK csarnokban a DEAC. A találkozó elején vezetést szereztek a vendégek, de gyorsan fordítottak az egyetemisták. Az ellenfél időkérése azonban hatásosnak bizonyult, zárkózni kezdett a Dunaújváros, de ezúttal nem hagytuk őket meglépni. A második játékrészben szinte végig a DEAC dominált, azonban a harmadik etap elején újra elkezdtek zárkózni a vendégek. Rezgett a léc, hogy hosszabbításra lesz szükség, de végül a jó döntéseknek köszönhetően sikerült bebiztosítani a győzelmet és itthon tartani a pontokat.
 
 
Október legvégén ismét hazai pályán játszhattak Fodor Antal tanítványai, a harmadik fordulóban a liga újonca, a Kistext érkezett Debrecenbe. A találkozó elején sikerült vezetést szerezni, és bár közben egyszer fordított a Kistext, végül az első játékrész cívisvárosi vezetéssel zárult.
 
A második játékrészben mindkét csapat nagyon küzdött, végül a vendégeknek sikerült egalizálni. A pihenőt követően minden igyekezet ellenére duzzadt a hátrányunk, a hátralevő időben valamelyest szépítettünk, de egyértelmű volt, hogy a Kistext pontokkal tér haza. A záró felvonásban ismét sikerült visszajönnünk a meccsbe, de a véghajrában apróságok döntötték el a találkozót a vendégek javára.
 
Az Extraliga negyedik fordulójában megint a DESOK-ban játszhatott a DEAC, ezúttal a Kecskemét ellen. Az első felvonást magabiztos játékkal nyerték a vendégek, majd a szünetet követően felzárkóztunk egy pontra, de gyorsan válaszoltak a kecskemétiek, akik ismét csak behúzták a játékrészt. A záró játékrészben is jól kezdtek Fodor Antal játékosai, de egy rossz nyitásfogadás után átvette a vezetést a Kecskemét, akik végül kiegyensúlyozott játékuknak köszönhetően arattak győzelmet.
 
 
Az ötödik fordulóban a DEAC a fővárosi MAFC otthonába látogatott. A találkozót jól kezdték az egyetemisták, az első szettet meg is nyerték, a második játékrészben is igyekeztünk lehengerelni a fővárosiakat, de az etap vége felé közeledve a MAFC gyűjtött pontokat. A harmadik játékrészben úgy tűnt, hogy magabiztosabbá váltak a hazaiak, végig dominálva húzták be a szettet, így bebiztosították a pontszerzést is.
 
A záró játékrészre felszívták magukat Fodor Antal tanítványai, egyre közelebb kerültek a MAFC-hoz, és bár közel jártak a bravúrhoz, de a végjátékban már nem sikerült megfordítani a találkozót.
 
Eredmények:
 
Férfi Extraliga, alapszakasz
 
1. forduló: Pénzügyőr–DEAC 3:0 (25:15, 25:21, 25:19)
2. forduló: DEAC-DKSE 3:0 (25:23, 25:23, 25:23)
3. forduló: DEAC-Kistext 1:3 (25:21, 22:25, 16:25, 22:25)
4. forduló: DEAC-Kecskeméti RC 0:3 (16:25, 13:25, 17:25)
5. forduló: MAFC-BME-DEAC 3:1 (20:25, 25:23, 25:17, 25:20)
 
forrás: deac.hu

Koronavírus: 1661 új fertőzött hétvégén Hajdú-Bihar megyében

Folytatódik az oltási akcióhét

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek