Egyetemi Élet
2024-02-09

Nálunk születnek a jövő előadóművészei

A Debreceni Egyetemen a 2024 szeptemberében induló tanévben is jelentkezhetnek a hallgatók és leendő egyetemisták az intézmény könnyűzenei képzésére. Az országosan és nemzetközi régióban egyedülálló felsőoktatási képzésre már a tavalyi felvételi eljárásban is csaknem négyszeres volt a túljelentkezés.

Egyetemünk könnyűzenei élete korántsem „csendes”, elég csupán a Campus Fesztiválra vagy a nemzetközileg is elismert, nívós tanévnyitó-showra, a yoUDayre gondolni a kisebb kari és egyetemi rendezvényeken túl. Ezeken az eseményeken is fellépési, bemutatkozási lehetőséget kaphatnak azok a tehetséges hallgatók, akik a könnyűzenei képzésben pallérozódtak, és diplomás előadóművészként, így mint olyan „szakemberként” állhatnak a tisztelt publikum elé.
 
A Debreceni Egyetemen még 2016-ban fogalmazódott meg a gondolat, hogy szükség volna egy efféle egyedülálló kezdeményezésre, amellyel a hazánkban jócskán virágzó és rendre fejlődő és töretlenül népszerű könnyűzenei életet szolgálhatja ki intézményünk. Ennek első, egyik legjelentősebb lépcsőfokaként mindössze egyetlen esztendővel később önerőből született meg a Füredi úton az a könnyűzenei campus, amely hiánypótló infrastruktúrával rendelkezik az oktatáshoz, tanuláshoz, próbákhoz, folyamatos fejlődéshez és gyakorlati képzéshez.
 
 
Az egyetemen aztán egyre több könnyűzenei szabadon választható tantárgyra lehetett jelentkezni, valamint megannyi színvonalas előadást is életre hívtak többek között például az oDEon Színházban és órai keretek közt egyaránt. Mára pedig büszkén jelenthetjük ki, mindez korántsem volt hiábavaló, hiszen a 2024-ben is induló könnyűzenei képzést olyan neves énekesek, zenészek, előadók is fémjelzik mint Wolf Kati, Erdős Fruzsi vagy épp az Abrakazabra vezetője, Varga Antal. A hallgatóságban pedig megannyi ugyancsak tehetséges és az egyetemi, városi könnyűzenei életet meghatározó fiatal zenész neve is megtalálható.
 
A DE Könnyűzenei Intézete, valamint a Zeneművészeti Kar tehát a 2024-es esztendőben is várja a jelentkezőket, illetve újdonsült hallgatóit szeptembertől.
 
Barna Marci

Sikkasztó debreceni közös képviselőt ítéltek el

Megvan Vadon Jani utódja

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek