Egyetemi Élet
2022-03-29

Hallgatók a Learning Centerről

Alig egy hónapja adták át a Learning Centert, máris megtelt hallgatókkal. Sokaknak már szokássá vált, hogy ide jönnek tanulni, ebédelni vagy épp megpihenni két óra között. Megkérdeztünk néhány hallgatót, miért szeretik a Learning Centert.

EÉ: - Milyen céllal érkeztetek a Learning Centerbe?
 
Kajuha Eszter (Magyarország): - Elsősorban tanulni és beszélgetni jöttünk ide. A Főépületben sokszor nincs hely, nem kényelmesek a székek és mindig halknak kell lenni. Itt sokkal tágasabbak a terek, jók a fények, ezek nekem sokat számítanak. A wifi is elég erős a tanuláshoz.
 
Szabó Tímea és Kajuha Eszter
 
Mikhail Kinnaird (Zimbabwe): - Informatikus vagyok, nekem nincs az épületben órám, ezért inkább tanulni jövök ide.
 
 
Szabó Szilvia, Ludescher Blanka és Tátrai Andrea (Magyarország):  - Most épp pihenés céljából vagyunk itt, de már több terét is kipróbáltuk a Learning Centernek.
 
Koson Pattanarut (Thailand): - Nekem órám van itt, most épp szünet van. Biomérnök hallgató vagyok, mikrobiológia órára járok ide.
 
 
EÉ: - Mi tetszik a legjobban az új épületben?
 
Mikhail Kinnaird (Zimbabwe): - Nagyon tetszik az egész épület, alkalmas hely a tanuláshoz és a pihenéshez is.
 
 
Szabó Tímea: - Már az építkezéstől kezdve követtük a fejleményeket, kíváncsiak voltunk, milyen lesz. Modern az épület, és különösen tetszik, hogy például innen, az asztaltól tudunk rendelni ebédet. Az asztalon van egy QR-kód, ami elvezet az étterem honlapjára.
 
Szabó Szilvia: - Nagyon szép lett az épület, kellemes a hangulata.
 
Koson Pattanarut (Thailand): - Nagyon modern épület, biztosan hamar belakjuk. Szerintem a hallgatók is egyre bátrabbak lesznek, és ha egyszer idejönnek, utána biztosan sok időt töltenek majd itt akár tanulással, akár pihenéssel.
 
Bodnár Zsófia: - Sokkal modernebb, mint bármelyik más egyetemi épület. Fent is csendes, jobban elférünk, mint a könyvtárban. Jó, hogy van lehetőség enni, kávézni tanulás, beszélgetés közben, nem úgy, mint a könyvtárakban. Minden sarkát szeretjük, az egész épületet bejártuk múlt héten, mindenhol nagyon kényelmes.
 
EÉ: - Milyen gyakran látogattok ide?
 
Agara Miriam és Zakari Faith (Nigéria): - Heti háromszor járunk ide, gyógyszerészek vagyunk, és három óránk is van ebben az épületben.
 
 
Mikhail Kinnaird (Zimbabwe): - Most még nem gyakran, de később biztosan rendszeresen el fogok látogatni ide.
 
Ludescher Blanka és Tátrai Andrea: - Szinte minden nap itt vagyunk, van is itt óránk.
 
Koson Pattanarut (Thailand): - Már akkor lecsekkoltam az épületet, amikor átadták, de most még csak az órák miatt jövök ide.
 
Tolvaj Petra (Magyarország): - Múlt héten majdnem minden nap itt voltunk. Az egyik kedvenc helyünk lett!
 
EÉ: - Próbáltátok a Smart Bistro-t? Milyenek az ételek?
 
Agara Miriam és Zakari Faith (Nigéria): - Nem, még nem voltunk ott.
 
Mikhail Kinnaird (Zimbabwe): - Még nem próbáltam. Nem tudom, hogy milyen ételek vannak ott.
 
Bodnár Zsófia, Tolvaj Petra és Sajbán Soma: - Szerintünk nagyon jó, mert például laktózérzékenyeknek van tejmentes étel és ital is. Van menüjük, szerintünk egész jó, de ezen kívül is színes a kínálat. Vegáknak is ajánljuk, illetve bármilyen nemzetiségű talál magának valami finomat. Az ár is teljesen rendben van.
 
Szabó Szilvia, Ludescher Blanka és Tátrai Andrea: - Próbáltuk, igen, nagyon jó ételek vannak, változatosak.
 
Koson Pattanarut (Thailand): - Még nem, de a barátom igen, és azt mondja, nagyon ízletes, finom az étel itt.
 
EÉ: - Kiknek ajánlanátok az épületet?
 
Agara Miriam és Zakari Faith (Nigéria): - Mindenkinek, akár vizsga előtti felkészülésre. Csendes, nyugodt, akár pihenni is lehet.
 
Szabó Tímea és Kajuha Eszter: - Csoportoknak is jó lehet, van olyan hely, ahol akár négyen is le tudnak ülni. Beszélgetni és tanulni is lehet itt.
 
Sajbán Soma: - Bárkinek, tényleg. Kolisoknak például mindenképp. Sokkal jobb a légkör, mint a tanulókban. Én is gyakran sétálok át ide.
 
UD SHOP
 
Az ajándékbolt (UD Shop) is átköltözött a Learning Centerbe. A tágas térben átláthatóbb kínálatból válogathatunk a Debreceni Egyetem logójával ellátott termékekből. Az egyik eladót, Vígh Marcellt kérdeztük.
 
 
EÉ: - Nagyon szépen belaktátok az új teret! Milyen változásokkal járt a költözés?
 
V.M.: - Köszönjük! Egyrészt jobban megközelíthetőek lettünk, másrészt látványosabb is a bolt. Van elég hely, hogy szinte minden termékünket meg tudjunk mutatni. Előny, hogy a DEAC-osok is sokkal könnyebben megtalálnak bennünket, illetve nagyobb a forgalom, mert nemcsak azok találják meg az ajándékboltot, akik a Főépület büféjébe jönnek, hanem például kollégisták, akik ezen a vonalon járnak át a közeli élelmiszerboltba. Nyilván még várjuk, hogy beinduljon a szemeszter, de már most jobban látjuk, mik azok, amik iránt nagyobb az érdeklődés.
 
EÉ: - A nagyobb térrel nőtt a választék is? Milyen újdonságaitok vannak?
 
V.M.: - Minimális új termékünk van, az új logós pólók például újak. Tervben vannak kisebb fejlesztéseket, például az egyetemi logós pulcsikból, pólókból szeretnénk újabb színeket. De egyelőre azok a termékek találhatók meg nálunk, amik eddig is.
 
EÉ: - Kik látogatják leggyakrabban az ajándékboltot? Vannak speciális darabok?
 
V.M.: - Most inkább a külföldiek jönnek, sok órájuk van itt. Árulunk orvosi laborköpenyt, ezért az orvostanhallgatók közül sokan járnak hozzánk.
 
EÉ: - A nyitvatartási időtök változatlan?
 
V.M.: - Nem, mióta átköltöztünk, fél órát csúsztattunk a nyitvatartáson, hogy a dolgozók, illetve az előadások után érkezők is tudjanak vásárolni. Jelenleg fél 9-től fél 5-ig vagyunk nyitva.
 
Papp Gréta

Újabb sikeres idény a DEAC jégkorongcsapata mögött

Berényi Sándor élvezetes mérkőzésre számít az Alba ellen

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek