Egyetemi Élet
2023-12-05

Ismét moziztak a gyerekekért

A Debreceni Egyetem BTK – IK – TTK – ZK Hallgatói Önkormányzatok összefogásának köszönhetően idén is megrendezték az Apolló moziban az immár hagyományos Jótékonysági Mozit. A bevétellel a Remény a leukémiás Gyermekekért Alapítványt támogatják.

Idén november 28-án, gyűltek össze az egyetemisták, volt egyetemisták, ismerősök, barátok, hogy jótékonyan szórakozzanak. A Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi és Technológiai, valamint a Zeneművészeti Karok Hallgatói Önkormányzatának közös munkája révén jött létre a kezdeményezés, hogy jótékony mozizással hívják fel a figyelmet a beteg gyermekek támogatásának fontosságára.
 
 
Kilenc film került terítékre a kora esti óráktól. Mindenki megtalálhatta a maga ízlésének megfelelő műfajt az Apolló termeiben. Összesen három blokkban vetítették a nagyjátékfilmeket. Repertoáron voltak sikerfilmet mint például a Barbie vagy az Oppenheimer, újdonsült kultfilm-várományosokat is vetítettek, így például a Kivert kutyákat, de éjjel még akár rettegni is lehetett A mumus rémtettein.
 
 
Kétféle jeggyel lehetett hozzájárulni a rendezvény sikeréhez: az ezer forintos támogatói jegy bár filmezésre nem jogosított, nemes célt szolgált az összeg. Kettőezer forintért azonban már bármennyi mozialkotást meg lehetett tekinteni a kínálatból. A vetítőtermek előterében, a büfé mellett jótékonysági sütivásárt is berendeztek. Különböző házi készítésű édességek között lehetett válogatni, becsületkasszás fizetéssel. A szervezést, lebonyolítást az érintett karok HÖK-képviselői végezték, így az előzetes, illetve helyszíni jegyárusítást is. Az esemény telt házas volt. A leukémiás gyermekek javára fordított jótékony bevétel összege több mint 400 ezer forint lett.
 
Barna Marci

Túlsúlyos rakományok

Ajándékozz Iron Maiden képregényalbumot karácsonyra

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek