Egyetemi Élet
2023-09-02

A második turnus sem okozott csalódást

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat és a kari HÖK-ök közös szervezésében augusztus 29. és szeptember 1. között megrendezték a DE Gólyatáborának második turnusát.

A második felvonásban a Bölcsészettudományi, Informatikai, Gazdaságtudományi, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar elsőéves hallgatói kaptak főszerepet. Bár a hivatalos nulladik nap idén elmaradt a tavalyi évekhez képest, a keddi rajtnál annál nagyobb lelkesedéssel vetették bele magukat a gólyák első közös egyetemi élményeikbe.

Csapatépítéssel indultak a programok, majd úgynevezett ismerkedős esten kellett ügyességi feladatokban helytállni. A GTK és a MÉK oldalán ezúttal sem maradt el a főzés, illetve egyik kar sem hagyta ki a klasszikus DEAC-sportnapot, amelyen ezúttal is megannyi szakosztály sportját ki lehetett próbálni, vagy akár jelentkezni, hogy már az egyetemi pályafutás elején a fekete-fehér család tagjává váljanak a bátor debreceni egyetemisták.

A hét zárásaként a csütörtöki napon ízletes badacsonyi borok kerültek a poharakba a borkóstolón, majd látványos tűzijátékkal tették fel a szervezők az i-re a pontot. Mindezeket követően pedig indult a soha véget nem érő buli, amely valamennyi tábori nap végén várta a résztvevőket.

Az ország neves dj-i is színpadra álltak, a cívisvárosba látogatott többek között Koósz Milán, Pixa, illetve a közösségi médiában igen ismert Pumped Gabó is. Noha a Gólyatábor ezzel idén befejeződött, az élmények sora korántsem. A szeptember 4-i indulást követően mindösszesen egyetlen hetet kell várni, hiszen szeptember 11-12-én máris érkezik a BIT’Z minifesztiválja, szeptember 13-án pedig Dzsúdlóval és a ValMar-al érkezik az egyetem tanévnyitó showja, a yoUDay.

Barna Marci

Rod Stewart Budapesten ad koncertet

Egyre többen használják saját autó helyett a carsharinget

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek