Egyetemi Élet
2021-11-22

Elérhető az új Egyetemi Élet

Megjelent a Debreceni Egyetem digitálisan elérhető lapjának legújabb száma, amelyben egyebek mellett arról írnak, hogy milyen lett a Learning Center, milyen volt a darules a Hortobágyon, és mivel jár, ha egyetemistaként önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezünk.

Modern, többfunkciós tanulóközponttal, a Learning Centerrel bővült a Debreceni Egyetem. A DESOK-kal szemben felépült kétemeletes létesítmény a tanulás, kutatás és a közösségépítés központja lesz majd. Az átadóról és az új központról képekkel gazdagon illusztrált riportban számol be a lap.

A Környezetvédelmi Bizottság  tizedik alkalommal szervezte meg a Darules a Hortobágyon programot. A résztvevők a korábbiaktól eltérően idén új helyszínről, a Fertő-laposi-tó partjáról figyelték meg a darvak érkezését. A kalandról a Zöldebbítő oldalon lehet olvasni. 

A Debrecen utcáit, nevezetes épületeit bemutató sorozat legújabb részében a Nádor utcán található különleges, vakolatlan téglaépület, a Jost-villa „kerül terítékre”. A cikk szerint a kockaház teljesen elüt a környezetétől, építése idején, 1939-ben a város legmodernebb épületeként tartották számon. 

November végéig bárki megnézheti az Én egyetemem című fotópályázatra érkezett nyertes képeket a Piac utcai Volt Egyszer Kávézóban. A DE színes egyetemi életének megörökítését célzó felhívás ötletgazdája Márkus Edina, a Debreceni Egyetem Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszékének oktatója és a tanszék néhány hallgatója volt, kezdeményezésüket tavaly ilyenkor tették közzé. 

Egyre több fiatal vállal Magyarországon önkéntes tartalékos szolgálatot, sokan egyetemistaként, tanulás mellett vesznek részt honvédelmi feladatokban. A lap újságírója a Debreceni Egyetem két olyan hallgatóját kérdezte, akik évek óta területvédelmi tartalékos katonák.

Három és fél év után edzőt váltott a DEAC jégkorongcsapata. David Musial távozása után György József került a vezetőedzői posztra. A szakember tizenöt éve dolgozik a debreceni jégkorongsportban. Mivel György József kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra, a fiatal játékosok a felnőtt csapatba való beépítése is a feladata lesz – derül ki egy sportrovat cikkéből.

Az Egyetemi Élet legújabb száma ide kattintva olvasható

 

Forrás: DE Sajtóiroda, hirek.unideb.hu - OCs

 

Koronavírus: 1901 új fertőzött Hajdú-Bihar megyében az elmúlt hétvégén

Idén is online lesz a DExpo

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek