Egyetemi Élet
2023-07-03

Érzelmes végjátékok a tavaszi döntőn

Június 29-én befejeződött a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa tavaszi szezonja. Nagyszerű döntőkön vagyunk túl, hiszen történt címvédés, illetve „trónfosztók” is a magasba emelhették a trófeát.

A nyár első hónapjának utolsó csütörtökén délután benépesült a Debreceni Egyetem sportcampusa a Dóczy utcán. Koszorúzáshoz gyülekeztek az emberek, hiszen Buzánszky Jenő és Prof. Dr. Nyirkos István szobránál is megemlékeztek a résztvevők az egyetemi futball döntőnap programjának kezdetén.

Ezután  útjára indult a labda a DEAC műfüves pályáin. Először a Kozma Mihály Futsal Kupa aranymeccsét vívták, amelyen a Socca Hungary-Sinter FC magabiztos diadallal, címet védve múlta felül a Jégkorszak FC alakulatát. Egyszerre két gyepen tartották a fociütközeteket. Felharsant a kezdő sípszó a másodosztály fináléjában is, amelynek végén ismét Sinter-győzelem született, ám ezúttal a Sinter FC Akadémia volt az érintett aranyérmes.

A harmadosztályban szoros döntőt láthatott a közönség, a mérkőzést nem sikerült rendes játékidőben eldönteni, így a büntetőké volt a főszerep. Kiélezett szétlövés után a The neighborhood FC állt a dobogó legfelső fokára. Az Elnöki Kupában a fanatikus drukkerek is igazán kitettek magukért, hiszen még némi látványelem, pirotechnika is előkerült, a pályán pedig a Jaffa SE bizonyult jobbnak.

Ahogy haladt az idő a futballünnepen, egyre kevesebb mérkőzés volt hátra. A végére a legnagyobb, talán legjobban várt összecsapás maradt. Az első osztály, azaz a Superliga utolsó menetében a két sztárcsapat, a Sinter FC és az A-MEN FC nézett egymással farkasszemet. Előbbi címvédőként, méltó esélyekkel várta a találkozót, míg utóbbi trónfosztásra készült. Meg is tette. Az A-MEN legyőzte riválisát, megnyerte az élvonalat a BJLEK mezőnyében.

Fél nyolckor ünnepélyes keretek között elkezdődött a díjátadó ceremónia. A csapatok felsorakoztak, a fúvószenekar klasszikus focihimnuszokkal köszöntötte a DE futballünnepét, az eseményen pedig részt vettek egyetemi és sportvezetők, védnökök. Így többek között Bács Zoltán kancellár, Kovács Marianna DEAC-ügyvezető, Kozma Mihály, a KMFK névadója és fővédnöke, illetve Magyar Zoltán, az országgyűlési válogatott szövetségi kapitánya. Mielőtt az érmeket, serlegeket kiosztották volna, a jelenlévők a 85 esztendős Gelei Józsefet, egykori válogatott olimpiai bajnok kapust köszöntötték.

Ezek után csupán egyetlen feladat volt hátra: átadni a medálokat, okleveleket. A helyezett csapatokat követően kiosztották a torna legjobb játékosainak, kapusainak járó elismeréseket. A meglepetés attrakció pedig egy új típusú díj volt, amely a Citrom-Életműdíj elnevezést kapta. No, enyhén szólva nem a kimagasló eredmény miatt ítélték oda, hanem a lelkes részvétel és a valóságos örömfoci okán kapta meg a Debreceni Asszonykórus. A díjátadót követően a Kolkávban folytatódott az este, ahol frissítővel, szendviccsel és rétessel várták a résztvevőket az afterpartyn.

Barna Marci, fotó: Czombos Bence

Quirikó Vivien: Nem csökkent a motivációnk

Jövőt formáló szakemberek végeztek az IK-n

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek