Egyetemi Élet
2023-03-14

Bemutatkozott a BASE

Többek között a Debreceni Egyetem hallgatói alkotják azt az új hullámos trap-rap csapatot, amely immár egyetemi berkekben is bemutatkozott a nagyközönség előtt. Nevükkel ellentétben korántsem csupán az alapokat tudják. Annál jóval többet, valami egészen újat. Ők a BASE Gang.

Február 25-én, szombaton trapzenétől volt hangos a Kazánház. A színpadra lépett ugyanis a debreceni-hajdúszoboszlói illetőségű, a DE-hez is szorosan kötődő BASE. Maga a trap műfaj egyre szélesebb körben terjed, kiváltképp ez a fajta elektronikus új hulláma. Magyarországon alighanem egyeduralkodóként tekinthetünk követőtábort és állandó közönséget figyelembe véve ebben a stílusban az OTL (On The Low) formációra, amelynek tagjai rendszeres visszatérők városunkban. Debrecenben azonban két srác, Tóth Benedek (Blessy) és az SMN művésznévre hallgató, Kommunikáció- és médiatudomány szakos Simon Kristóf úgy döntöttek tavaly májusban, elindítják saját formációjukat.
 
 
No, persze korántsem arról van szó, hogy riválisokká szeretnének válni, a BASE-esek inkább valami újat alkotnának. A Tóth Balázs (bbaby), Krasznai Levente (krasznai) és a Mérnökinformatikán hallgató Ugrai Gergő (ugin), illetve a producer Nagy Bence (prodbybence) csapattal kiegészülve elkezdtek alapokat, szövegeket, kész dalokat gyártani, az előretöréshez pedig számos háttérszereplő munkája is hozzájárul. Mára pedig több nívós fellépésen is túl vannak, többek között a már említett, csaknem kétszáz vendéget vonzott kazánházas bulin.
 
 
A továbbiakat illetően természetesen egy cseppet sem üres a rendezvénynaptár. Március 25-én, szombaton ugyanis a srácok folytatják színpadi menetelésüket. Miközben jelenleg épp a legújabb, március végén megjelenő albumon dolgoznak, az immár másodízben megrendezett Made in Debrecen Fesztivál meghívásának is eleget tesznek majd.
 
A Made in Debrecen arra hivatott, hogy Debrecen belvárosának ismert és ikonikus pontjain a nagyközönségnek bemutassa a feltörekvő zenekarokat, formációkat, illetve, hogy fesztiválhangulatban vonultassa fel a már rutinosabbakat.
 
A BASE pedig kétségtelenül megérett arra, hogy megérkezzenek a cívisváros állandó zenei palettájára.
 
Barna Marci

Zenei katasztrófa

Együttműködés a HBZ-vel

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek