Egyetemi Élet
2023-09-20

Lil Frakk már rutinos vendég Debrecenben

A hazai könnyűzenei élet, a trap szcéna ifjú titánja Babaitisz Jorgosz vagy ahogy mindenki ismeri, Lil Frakk. Mind önálló diszkográfiája is rendre slágerekkel bővül, mind pedig közreműködőként százakat énekeltet és mozgat meg a színpadon, akár Dzsúdlóval, akár Krúbival. A túlnyomó többségében D.Koms produceri munkájával elkészült dalok most a Nagyerdei Víztoronyban csaknem teljes telt ház előtt szóltak. A backstage-ben beszélgettünk is vele.

EÉ: - Vágjunk bele az aktualitásokba. a BIT’Z sztárfellépőjeként érkeztél a Nagyerdőre, míg Dzsúdló a yoUDay egyik húzóneveként. Hogyan kezdődött a közös munkátok?

- Marcival slam poetryn találkoztunk. Mindketten slammeltünk, majd a zenei karrierünk tulajdonképpen egyszerre indult, mint Dzsúdló, illetve az én esetemben a Lil Frakk-projekt. És elkezdtünk együtt dolgozni, majd megszülettek a mára hála istennek sikeresnek mondható közös művek. 

EÉ: - A te nagy koncertes karriered miként ívelt fel? 

- Konkrét receptet erre nem tudnék mondani. A szívem hajtott. Leírtam az ötleteimet, egyre több helyre kezdtek hívni. Ha egy kicsit általánosan fogalmaznék, akkor minden benne van, ha azt mondom: történt magától.

EÉ: - Számos fellépésed volt már Debrecenben.

- Igen, már idén tavasszal is, csak akkor a Víztorony pincetermében. Itt mindig nagyon erősek a bulik, különösen a Campus Fesztiválon. Kifejezetten szeretetteljes és őszinte közeg. Nagyon szeretem a debreceni légkört, akár egyetemi, akár városi rendezvényről van szó. 

EÉ: - Fellépések: milyen rutinjaid vannak egy-egy koncert előtt? 

- Kimondottan bevett szokás nincsen. Amikor megérkezünk az adott helyszínre, készülünk, rápihenünk. Talán egy kis humorral azt mondhatnám, hogy az ellazulás érdekében morzézunk egyet: két “rövid”, egy “hosszú”. 

EÉ: - A neved kapcsán - persze nem az lesz a kérdés, honnan jött a Frakk - mennyire asszociálnak a rajongók a kultikus magyar rajzfilmsorozatra? 

- Egyébként ez régen jellemző volt. Mostanában már kettéválik a Frakk mint rajzfilm, illetve a Lil Frakk mint könnyűzenei előadói név. Egy időben erősen rá is játszottam, de már inkább csak visszautalgatni szeretek Frakkra, a kutyára. 

EÉ: - Térjünk vissza még egy kicsit a fellépésekre! Ha egy városban vagytok egyik-másik kollégáddal, mennyire jellemző, hogy beugrotok egymáshoz a színpadra?

- Ez teljesen random szokott történni. Van, hogy én például elmegyek Marciékkal, Dzsúdlóékkal meglepetésvendégnek, egy-egy számra beugrunk egymáshoz, de ennek nincsen konkrét rendszere. Ahogyan adja magát a koncert, a tracklist, a fellépés jellege. 

EÉ: - Ami téged illet, Debrecenben mik a kedvenc helyszíneid? 

- Nagyon szeretem az itteni közönséget, mert megbízható és lelkes, meg nagyon szeretik a zenét. Itt Debrecenben a Roncsbárt kifejezetten imádom, mert elég erős a hangulata, a helynek az egész feelingje, a közel jövőben ott remélhetőleg lesz is fellépés. De természetesen a Víztoronyban is mindig nagyon nagyot mennek a koncertjeink. 

Barna Marci

yoUDay: felemelő, eufórikus, felejthetetlen

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek