Egyetemi Élet
2023-01-18

Hallgatóinkkal menetel a Vasutas

A DVSC Schaeffler idei szezonja, szereplése korántsem meglepetés a tavalyi bronzérem után. Mind hazai, mind pedig nemzetközi porondon bizonyítja a piros-fehér, kézilabda-alakulat, hogy méltó helye van Magyarország, illetve az öreg kontinens elitjében. Ezt pedig több, a Debreceni Egyetemen tanuló hölgy segítségével teszi a csapat.

A Szilágyi Zoltán vezette DVSC Schaeffler egészen katartikus mérkőzéseket vívott a közelmúltban, amelyek méltán emelik tovább a nagy múltú klub egyébként sem csekély érdemeit. A 2022-es esztendő utolsó bajnokiján, december 30-án hazai pályán vívott ki-ki meccset a csapat a Győri Audi ETO KC ellen, amelyen végül mindössze egyetlen góllal maradt alul a Vasutas a világklasszisokat felvonultató zöldekkel szemben.

Aztán januárban elkezdődött a nemzetközi szereplés, a dán Nyköbing ellen euforikus hangulatban aratott hazai győzelmet a Loki. Az örök rivális Fradi otthonában, a Népligetben folytatódott a menetelés, azon a mérkőzésen a hajrá utolsó pillanataiban rabolt pontot a Debrecen a Győrt egyébként igen nagy különbséggel legyőző Ferencvárostól.

Hogy teljes legyen a kör, január 15-én még egy fényes nemzetközi diadal született, a Podravka otthonából ugyanis, Kaproncáról kiütéses győzelemmel tért haza a csapat. No, de miért is különösen kedves mindez számunkra. Noha, debreceniként már önmagában jogosan ünnepelhetjük a Lokomotívot, a Debreceni Egyetem szempontjából is jelentős, hogy ilyen magas színvonalon teljesít a debreceni kézi csapat.

Több DE-hallgató is a Vasutast erősíti. A rendre klasszisteljesítményt nyújtó, a válogatottban is alapembernek számító ifjú irányító Vámos Petra az egyetemen tanul, akárcsak húga, a tehetséges ifjú balszélső, Vámos Míra. A méltán elismert fiatal beálló, Füzi-Tóvizi Petra is ezt a névsort erősíti. Ők a nemrégiben bejelentett, illetve meghirdetett mentorprogramnak is résztvevői, amely az országban elsőként hivatott arra, hogy a tehetséges sportolókat például önálló tanrenddel segítse, hogy csapatukban és hallgatóként egyaránt a lehető legjobb eredményeket érjék el. Azonban nem csupán ők ismerősek a kézilabdázók közül az egyetemi közegben, hiszen Tóvizi Petra poszttársa, az ugyancsak válogatott Bordás Réka is tapasztalt már a DE-közegben, épp úgy, mint a kiváló, sérüléséből parádésan visszatérő német hálóőr, Anca Giegerich.

Ami a múltat, illetve egykori kiváló játékosokat illeti, többek között például a volt kapitány, a cunder királynő balszélső, Vantara-Kelemen Éva is ismerősen mozog a Debreceni Egyetem padsorai között. Egyértelműen látszik tehát, hogy mind a Debreceni Egyetem, mind pedig a DVSC Schaeffler kézilabdacsapata méltán foglalja el évről-évre helyét a legsikeresebbek között, a két intézmény, vagyis „család” pedig fényes eredményeket produkál akár együtt is.

Barna Marci, fotók: DVSC Kézilabda

A zene fellegvárában a DE könnyűzenei képzése

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek