Egyetem Tér
2024-02-19

DE Futballünnep Gelei Józseffel és Korhut Mihállyal

Folytatódik a Debreceni Egyetem Labdarúgás elmélete és gyakorlata (DELAB) címet viselő kurzusa, melynek második állomása igazi kuriózum lesz. A DE Futballünnep rendezvénysorozat keddi díszelőadásán mások mellett Gelei József olimpiai bajnok, illetve Korhut Mihály, a DVSC egykori, a DEAC jelenlegi kiváló labdarúgója is megosztja majd sportágával kapcsolatos meglátásait.

A tantárgy hosszú évek óta igen közkedvelt, ami nem csoda, hiszen a hallgatók mindig érdekes témákról hallhatnak neves előadók tolmácsolásában. Sőt, egy-egy ünnepi alkalmat is szoktak hirdetni, az előző szemeszterben például Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya töltötte meg az oDEon Színházat. Ezúttal, a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és Kozma Mihály Futsal Kupa február 21-én, szerdán esedékes döntőihez (BJLEK) kapcsolódóan február 20-án, kedden kétfelvonásos talkshow-ra invitálják az érdeklődőket.

És hogy mire számíthatnak, akik ellátogatnak kedden 18 és 20 óra között a DE Futballünnep rendezvénysorozat első állomására az oDEonba? Akkor és Most, Futball Mindörökké, Fókuszban a Labdarúgó Európa-bajnokság – címszavakkal hirdetik meg a szervezők az esti programot, melyben Gelei József olimpiai bajnok, Eb-bronzérmes labdarúgó, Szöllősi György, a magyar futballhagyományok és a Puskás-ügyek nagykövete, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, Magyar Zoltán, a DE-BJLEK fővédnöke, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottjának szövetségi kapitánya, az MLSZ korábbi technikai igazgatója, Tihany Viktor, a Honvédelmi Mimisztérium Sportért Felelős Államtitkárság kommunikációs igazgatója is szerephez jut. Mellettük Korhut Mihály, a DVSC egykori, a DEAC jelenlegi labdarúgója is ott lesz a vendégek között. 

Amint azt Kulcsár Zsolt Levente, az esemény szervezője a hirek.unideb.hu oldalnak elmondta: az est két részből áll majd, a középpontban a nyáron esedékes Eb lesz, ám az esélylatolgatás előtt a vendégekkel együtt a válogatott múltját és jelenét is alaposan körbejárják. 

- Egy vérbeli futballünnepre készül a Debreceni Egyetem, mely a keddi díszelőadással kezdődik, majd másnap a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa Nagydöntőjével zárul. A meghívottak között ezúttal is a szakma krémje foglal majd helyet, jó sztorikból biztosan nem lesz hiány – vetítette előre Kulcsár Zsolt.

A DELAB sikertörténete 2005 óta íródik, azóta töretlen lendülettel a hallgatók egyik kedvenc szabadon választható tárgya. 

- Még anno Bács Zoltán kancellár úrral közösen találtuk ki, hogy kellene egy ilyen tantárgy. A szabad helyek pillanatok alatt megtelnek, hatalmas az érdeklődés iránta, ahogyan a díszelőadásokra is. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal sem fog csalódni, aki részt vesz a beszélgetésen – vélekedett Kulcsár Zsolt BJLEK alapító-ötletgazda.

Sajtóközpont - KSzD

Ma 56 éves Lukács Laci

25 éve a Tankcsapda: Ha zajt akartok! albuma – íme 25 érdekesség a lemez kapcsán

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek