Egyetem Tér
2024-01-23

Itt az idő – Jelentkezz a DE gyakorló iskoláiba!

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájába készülő gyermekek szülei január 31-ig adhatják postára a jelentkezési lapokat. A 2024/2025-es tanévben mintegy 170 kisdiák kezdheti meg tanulmányait az egyetem Arany János téri és Kossuth utcai feladatellátási helyén.

A Debreceni Egyetem (DE) Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája megújult környezetben, folyamatosan fejlődő infrastruktúrával várja a diákokat a következő tanévben is. Az Arany János téri, valamint a Kossuth utcai feladatellátási helyen az orientált nevelést kereső szülők és a hagyományos oktatási formát támogatók is megtalálják a gyermeküknek legmegfelelőbb osztályt. A jelentkezési lapokat január 31-ig, szerdáig adhatják postára a szülők.

- A kitöltött jelentkezési lapokat személyesen és ajánlott küldeményként postai úton is eljuttathatják intézményünkbe. A borítékra kérjük, írják rá ”elsős jelentkezés”. Személyesen az első helyen megjelölt intézmény titkárságán január 31-ig, reggel fél nyolc és délután fél négy között adhatják be gyermekük jelentkezését a DE gyakorlóiba – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Denichné Hajdu Tímea, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája intézményvezetője.

A Debreceni Egyetem gyakorló általános iskolái szilárd alapokat biztosítanak a tanulók képességeinek legsokoldalúbb fejlesztéséhez, stabil nyelvismeretet, a jövőjük szempontjából elengedhetetlen informatikai tudást nyújtanak.

- A DE gyakorlói gyermekközpontú oktatási intézményként olyan tanulói környezetet biztosítanak a gyermekeknek, amelyben személyiségüknek, képességeiknek megfelelően a legtöbbet hozhatják ki magukból. Az egyetem köznevelési intézményeiben a legmodernebb módszertani eszközökkel a tanárok munkájában közreműködnek, színesítik az oktatást az egyetem tanárszakos hallgatói is – tette hozzá az intézményvezető.

Az Arany János téri feladatellátási helyen idén is három első osztályt indít az intézmény. A leendő elsősök szülei a matematika és digitális kultúra, a nyelvi, valamint kommunikáció és kreativitás orientációjú osztályok közül választhatnak. A Kossuth utcai feladatellátási helyen az első évfolyamban ugyancsak három osztályt indítanak.  Az alsó tagozatban valamennyi tanulócsoport azonos képzési formában dolgozik. Ötödik osztálytól van mód a specializációra az emelt szintű oktatást megvalósító osztályokban.

A jelentkezéseket február 8-ig bírálják el. Az eredményről postai úton, határozatban értesítik a szülőket.

Sajtóközpont - ÉE

Decemberben jön az Anthrax, a Kreator és a Testament

A Rock Roll nem egy tánc - amikor betiltották a táncolást

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek