Egyetem Tér
2023-12-08

A BMW huszonötezer eurós támogatása a gyermekek gyógyulásához

Játszótér kialakítására, a közösségi tér fejlesztésére és a krónikus beteg gyermekek ellátására fordítják azt a mintegy 10 millió forintot, amellyel a BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontja támogatja a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját. A pénzt a vállalat képviselői csütörtökön adták át ünnepélyesen.

A BMW Group Gyár Debrecen Egészségközpontja a Karl-Monz Stiftung alapítvány pályázatán a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítványt jelölte, amely nyert és huszonötezer eurót ítéltek meg számára. 

- Támogatásainkkal szeretnénk visszaadni valamit a városnak. Debrecen fejlődik, legyen szó az egészségügyről vagy az oktatásról. Ez nekünk is segítség, hiszen itt élnek, akik nálunk dolgoznak. Fontos, hogy tegyünk a közösségért – mondta Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója. 

Szabó Tamás klinikaigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: a cégek, civil szervezetek, magánszemélyek támogatása nagyon sokat jelent, hiszen a felajánlásokból jelentős fejlesztéseket végezhetnek el.  

- A központi források mellett nagyon fontosak az alapítványi támogatások számunkra. A gyermekklinika alapítványai sok támogatást kapnak, melyekből az aktív betegellátásban is jelentős fejlesztéseket tudunk megvalósítani. Alapítványi forrásból idén már mintegy 50 millió forintot költöttünk többek között ultrahangkészülék, a gyermekrehabilitációban fontos fizikoterápiás eszközök és laparoszkópos torony beszerzésére – ismertette Szabó Tamás, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.   

A BMW Group Gyár Debrecen felajánlását a Gyerekgyógyászati Klinikán kezelt krónikus beteg gyerekek gondozására fordítják. 

- Nagyon hálásak vagyunk a támogatásért. Ez a pénz az egyes típusú cukorbetegségben, endokrin betegségben, illetve egyéb krónikus betegségben szenvedő, például túlsúlyos, lisztérzékeny gyermekek életminőségének, gondozásának, testi-lelki felüdülésének javítását szolgálja, támogatást nyújtva a beteg gyermekek családjainak is – hangsúlyozta Balla György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja. 

Papp László polgármester pedig arról beszélt, hogy Debrecen gondoskodó tevékenységében a város erős szövetségese a Debreceni Egyetem és a gazdasági élet szereplői is. 

- A város nemcsak fejlesztésekről szól, hanem számos olyan ügyről, amelyek jótékonysági célokat szolgálnak. A gondoskodáspolitikában nagyon fontos, hogy a városnak legyenek szövetségesei. Ebben az egyik legfontosabb partnerünk a Debreceni Egyetem azokkal a fantasztikus tudást és teljesítményt nyújtó szakemberekkel, akik a Debrecenben és a régióban élők egészségéért harcolnak. Az egészségügy minden támogatást megérdemel, és ebben is számíthatunk a gazdasági élet szereplőire – emelte ki Debrecen polgármestere. 

A huszonötezer eurós támogatásból a klinika egyik épülete mellett többek között egy játszóteret alakítanak ki az intézményben gondozott gyerekeknek.  

- A gyerekek nevében köszönöm ezt a támogatást. A krónikus betegségben szenvedő gyerekek ellátásában az életminőség rendkívül sokat számít. Nagyon fontos, hogy a magas színvonalú egészségügyi ellátás mellett megkapják a testi-lelki felüdülést is, legyen az egy kirándulás, egy tábor vagy a közös játék. Hiszen ha a gyerekek együtt vannak egy közösségben, hasonló társakkal, sokkal könnyebben jutnak előrébb, és tudnak megküzdeni a mindennapi nehézségekkel – tette hozzá Felszeghy Enikő egyetemi adjunktus, a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja. 

A BMW Group Gyár Debrecen vezetői a támogatási összeget csütörtökön, a Gyermekgyógyászati Klinikán tartott eseményen adták az alapítvány és a gyermekklinika képviselőinek. 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek