Egyetem Tér
2022-11-28

Szakkollégisták ismertették tudományos munkáikat

A Debreceni Egyetem orvos- és egészségtudományi témájú tudományos projektekben részt vevő hallgatói mutatták be kutatásaikat a Sántha Kálmán Szakkollégium szombati rendezvényén. A 17. Tudományos Kerekasztalon 6 szekcióban 30 előadás hangzott el a Learning Centerben.

Az orvos- és egészségtudományi szakokon tanuló hallgatókat tömörítő Sántha Kálmán Szakkollégium 1987-ben indult, a szervezet idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Nevét Sántha Kálmán, a Debreceni Egyetem híres ideggyógyász professzora után kapta.

-    A Sántha Kálmán Szakkollégium elsődleges célja a tehetséggondozás, de nagyon jelentős közösségformáló szervezet is. Reményeink szerint hivatásuk iránt odaadó, szakmailag igényes és emberileg érzékeny hallgatók közösségét építjük – hangsúlyozta a Tudományos Kerekasztal megnyitóján a szakkollégium igazgatója, Kappelmayer János.

A szakkollégium szemeszterenként rendezi meg a Tudományos Kerekasztal elnevezésű konferenciát,  amely a helyi és országos kongresszusokra, többek között a februárra tervezett helyi Orvos- és Egészségtudományi Tudományos Diákköri Konferenciára is felkészíti a hallgatókat.

-    Nagyon értékesnek tartom ezt a konferenciát. Örülök annak, hogy a Sántha Kálmán Szakkollégium ily módon is segíti a hallgatók szakmai, tudományos tevékenységét – emelte ki köszöntőjében Erdődi Ferenc, a Tudományos Diákköri Tanács elnöke.

A kerekasztalon alapkutatások, klinikai orvostudományok, gyógyszerésztudományok és egészségtudományok szekcióban 30 előadást hallhattak az érdeklődők. A hallgatók a Debreceni Egyetem oktatóiból álló szakmai zsűri előtt mutatták be tudományos munkájukat, a 10 perces előadásokat 5 perces vita követte.

-    A kerekasztal az orvos- és egészségtudományi témájú tudományos projektben részt vevő hallgatóknak biztosít prezentálási lehetőséget. Emellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a kutatásokat folytató tagjaink inspirálhatják azokat a szakkollégistákat, akik még nem végeznek kutatásokat. Terveink között szerepel a résztvevők körének bővítése, hogy ne csak debreceni hallgatók mutatkozhassanak be a rendezvényen - ismertette Baráth Benjamin Regő, a Sántha Kálmán Szakkollégium elnöke.

A kerekasztalt a pandémia alatt online tartották meg, a járvány óta a szombati volt az első jelenléti formában megszervezett rendezvény. 

Sajtóközpont - CzA

Hogyan mentsük meg a világot?

Egyetemi vezető a MOB közgyűlésén

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek