Egyetem Tér
2023-12-07

Több millió forintos támogatás a gyerekek gyógyulásáért

A Tenki Réka – Csányi Sándor művész házaspár, cégek és magánszemélyek is segítették az utóbbi napokban a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány tevékenységét. A felajánlásokból a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekhematológiai és Onkológiai Osztályán gyógyuló betegek gondozásának feltételeit és családjaik életkörülményeit javítják.

Tenki Réka színésznő és férje, Csányi Sándor színész már harmadik alkalommal támogatja a Leukémiás Gyermekekért Alapítványon keresztül a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályát. Korábban egy betegőrző monitort és XBOX játékot, most pedig egy egymillió forint értékű infúziós pumpát vásároltak. 

- Nagyon megtisztelő, hogy itt lehetünk, ámulva nézzük az itt dolgozó szakemberek áldozatos munkáját. Tevékenységüket, a gyermekek gyógyítását, gyógyulását szeretnénk segíteni ezzel az eszközzel. Minden év végén megbeszéljük, hogy mire lenne szükség az osztályon, és mi azt ajándékozzuk nekik. Reméljük, hogy ezzel másokat is arra ösztönzünk, hogy tárgyi- vagy pénzadományokkal segítsenek – emelte ki Csányi Sándor színművész. 

Az infúziós pumpát Csányi Sándor szerdán adta át Kiss Csongor professzornak, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnökének, a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi tanárának. 

- A daganatos betegek kezelésénél a szervezetbe nagyon hatékony, korszerű gyógyszereket kell bejuttatnunk, nagy pontossággal. A megfelelő mennyiséget, a megfelelő időben, a megfelelő sebességgel. Ezt teszik lehetővé ezek a pumpák – ismertette Kiss Csongor professzor.  

Ugyancsak szerdán érkezett egy másik nagy értékű ajándék a Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályra. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány ugyanis megnyerte a Planning &Trading Kft. által meghirdetett pályázatot és ezzel a fődíjat, a hét és fél millió forintot. A pénzt a fekvőbetegosztályon egy speciális szoba kialakítására fordítják, ahol azok a gyerekek gyógyulhatnak, akik a kezelés azon szakaszában vannak, amikor kifejezetten veszélyeztetettek a fertőzésekkel szemben. 

Az alapítvány a cégtől egy klímaberendezést is kapott, melyet az egyik beteg gyermek otthonában szerelnek majd fel. 

A DAF Hungary Kft. is a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány tevékenységét támogatta. A cég ötmillió forintot ajánlott fel a szervezetnek, melyet Szegedi István osztályvezető egyetemi docens vett át a napokban. 

 

 

Sajtóközpont- CzA

Négy közúti baleset történt szerdán

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek