Egyetem Tér
2022-10-19

Világbajnoki segítség a gyermekek gyógyulásához

A beteg gyermekek gyógyítását támogatja felajánlásával Battai Sugár Katinka. A DEAC világbajnok kardvívója felső védőruháját, az úgynevezett lamét a Gyermekgyógyászati Klinika „Gyermekeinkért” alapítványának adományozta. Az ereklyét hamarosan elárverezik, az így befolyt összeget pedig a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére fordítják.

A DEAC vívója, Battai Sugár Katinka felajánlotta azt a lamét, amit a magyar női kardválogatott tagjaként idén júliusban Kairóban, a világbajnoki cím megszerzésekor viselt. Korábban a tokiói olimpián is ebben a felsőben vívott.

- Amikor megkérdeztek, hogy felajánlanám-e valamelyik ereklyémet jótékony célra, azonnal igent mondtam. Nagy öröm számomra, hogy ily módon segíthetem a beteg gyermekek gyógyítását, gyógyulását – emelte ki a világbajnok sportoló.

A jótékonysági akció ötlete a Debreceni Sportélet szerkesztőségétől származik. A sportolóval közösen döntöttek úgy, hogy az ereklyét A Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” alapítványnak ajánlják fel árverésre. 

- Nem volt kérdés számunkra, hogy a gyermekklinikának adományozzuk a relikviát. A világbajnok sportolóval együtt nagyon boldogan adjuk át a lamét, és egyúttal bejelentem, hogy a Debreceni Sportélet az első licitáló, az árverezés a szerkesztőség 50 ezer forintos felajánlásával indulhat – mondta el Weisz György főszerkesztő-helyettes. 

Az alapítvány a befolyt összeget a Gyermekklinika sürgősségi ellátásának további fejlesztésére szeretné fordítani.

- Szeretnénk olyan úgynevezett Point of Care készüléket vásárolni, amellyel ügyeleti időben szinte azonnal elvégezhetők a laboratóriumi vizsgálatok. Ez meggyorsítaná a sürgősségi ellátást, segítené a diagnózis felállítását, a szakmai döntéshozatalt – ismertette Szabó Tamás, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, az alapítvány kuratóriumi elnöke. 

A lamét a tervek szerint egy városi rendezvényen árverezik majd el. Az önkormányzat arra kéri a debreceni cégeket, hogy vegyenek részt a jótékonysági kezdeményezésben. 

- Példaértékű ez a felajánlás, ennél jobb helyre nem is kerülhetne az adomány. Az elmúlt évek gazdaságfejlesztési lépéseinek is köszönhető, hogy napi kapcsolatot ápolunk a multinacionális cégekkel, illetve egyre több kis- és középvállalkozóval. Meg fogjuk őket szólítani, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében támogassák az alapítványt – hangsúlyozta Barcsa Lajos alpolgármester.


Battai Sugár Katinka 2012-ben kezdte sportpályafutását, felnőtt és junior versenyeken egyaránt eredményesen szerepelt. Január óta a DEAC újonnan alakult vívószakosztályának a sportolója. 

A világbajnok vívó az edzések és versenyek mellett a Gazdaságtudományi Kar rekreáció és életmód szakán tanul. Idén a „Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója” kitüntetésben részesült.  

Sajtóközpont-CzA

Gyűjts felvételi pontokat az IKTV-n!

A csapategység újra kifizetődött

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek