Egyetem Tér
2023-11-10

Ötvenmillió forintos támogatás egy hálás betegtől

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betege ötvenmillió forintot adományozott az intézmény alapítványának. A páciens így fejezte ki háláját a magas színvonalú gyógyítómunkáért. A klinika a pénzből betegőrző monitorokat, a katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges korszerű eszközt vásárolt, valamint beszerzett egy, a röntgen és a szívultrahangos készülék együttműködését segítő szoftvert, amellyel minden korábbinál pontosabban láthatóak a szív szerk

A Szívkatéterezés Fejlesztéséért Alapítvány számlájára a múlt évben érkezett meg a rekordösszegű, ötvenmillió forintos támogatás a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betegétől. Az adományozó teljes titoktartást kért, nem szeretné, ha a neve nyilvánosságra kerülne. A beteg a felajánlással köszönetét fejezte ki a klinika szakembereinek eredményes gyógyító munkájukért, a színvonalas ellátásért.  

-    Fantasztikus érzés volt, el sem akartam hinni, amikor értesültem az ötvenmillió forintos támogatásról. Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy betegeink, miután távoztak a klinikáról, felhívnak, elmondják, hogy mennyire elégedettek voltak az ellátással, beleértve a szakmai, gyógyító munkát, az orvosok és a szakdolgozók emberségét, empátiáját. Többen közülük felajánlják, hogy anyagi lehetőségük függvényében támogatnák az alapítványt akár 100 ezer forintos nagyságrendben, de az 50 millió forint példátlanul magas összeg. Számunkra az a legfontosabb, hogy a betegek elégedetten és gyógyultan, de mindenképpen jobb egészségi állapotban térjenek haza a klinikáról. Természetesen örömmel vesszük az alapítványnak nyújtott támogatást, amit -összhangban az alapító oklevélben lefektetett célokkal- mindig a debreceni szívbetegellátás jobbá tételére, fejlesztésére használunk fel – mondta a hirek.unideb.hu-nak Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója. 

A hálás páciens azt kérte, hogy a pénzt a gyógyító munka fejlesztésére, korszerű eszközök, műszerek beszerzésére fordítsák. A magánszemély támogatásából három jelentős beruházást valósított meg az intézmény. 

-    Az ötvenmillió forintos felajánlásból vettünk egy monitorrendszert az intenzív osztályra, ami a betegek biztonságát, állapotuk folyamatos ellenőrzését szolgálja. A szívkatéteres laborba is beszereztünk egy új eszközt, egy rotablátort, amely eredményesebbé teheti a súlyos, meszes koszorúér-szűkületek katéteres kezelését. Emellett a kialakítás alatt álló hibrid laboratóriumba kerülő ultrahang készülékünk szoftveres és hardveres frissítését rendeltük meg. Ennek révén a röntgen és az ily módon felújított csúcstechnológiás szívultrahang olyan fúziós képalkotást biztosít, amely megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a beavatkozások elvégzését – ismertette a klinikaigazgató. 

Az intézmény a beszerzésekről folyamatosan tájékoztatja a felajánlót, aki már meg is tekintette a fejlesztéseket.  

Sajtóközpont - CzA

Kötelező győzelmek

Minden, ami a gépészettel kapcsolatos

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek