Egyetem Tér
2023-05-04

Balásházy: itt a búcsú ideje

Traktoros felvonulással búcsúztak a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma végzősei szerdán iskolájuktól és a középiskolai évektől. A pallagi intézmény csaknem 120 diákja vonult feldíszített munkagépeken az egyetem Böszörményi úti campusára.

A traktoros ballagás ötlete öt évvel ezelőtt a Debrecen Egyetem (DE) Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma diákjai által alapított 10000 Lóerő Klubtól indult. Az azóta hagyománnyá vált búcsúztatón idén négy érettségi- és két technikusi vizsga előtt álló osztály tanulói vettek részt. A nyolc traktorból és hat pótkocsiból álló konvojt Stündl László, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja fogadta a Böszörményi úti campuson.

- Életetek egyik legszebb szakaszában vagytok, túl a középiskolán, egy nagyon izgalmas időszak előtt álltok. Ez most a szórakozás és a barátságok ideje. Őrizzétek meg az iskolában szerzett kapcsolataitokat, hiszen ezekből a kötelékekből születnek olyan életre szóló szakmai együttműködések, melyekben mindig megtalálhatjátok az erőt és a segítséget – mondta Stündl László.

A kari vezető reményét fejezte ki, hogy sok végzős pallagi diák választja felsőfokú tanulmányai színhelyéül a Debreceni Egyetemet.

- Bár a traktoros ballagás kezdeményezése a mezőgazdászoktól származott, a felvonulás végzős diákjaink egységét képviseli. Hiszen itt együtt ünnepel a közgazdász, a gimnazista, a sportgimis, a parképítő és a mezőgazdász is. Az egyetem agrárkara egyfajta jelkép, hiszen iskolánk szakmai tanárainak többsége itt végzett. Kívánom nektek, hogy találjátok meg céljaitokat és később, mint gólyák lépjetek be az agrárkar kapuján – tette hozzá Nagyné Biró Edit, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma igazgatója.

A mezőgazdasági gépeket maguk a diákok vezették. Hét településről: Görbeházáról, Hajdúhadházról, Hajdúszoboszlóról, Kabáról, Monostorpályiból, Tiszagyulaházáról és Újfehértóról érkeztek a fiatalok a lufikkal és szalagokkal feldíszített traktorokkal és pótkocsikkal, hogy együtt ünnepeljenek végzős társaikkal.

Újabb sikeres szaporulat a Zoo Debrecen új-kaledóniai vitorlásgekkóinál

Mihalik András fekete-fehérben készül az új idényre

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek