Egyetem Tér
2023-11-08

Életmentésre képezték az egyetem könyvtárosait

Elsősegélynyújtási oktatást tartottak a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár munkatársainak a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai. A képzésnek köszönhetően a könyvtárosok bármikor képesek lesznek gyorsan és hatékonyan beavatkozni rosszullét esetén, akár életet is menthetnek.

A DEENK főkönyvtárában vizsgaidőszak idején akár húszezren is megfordulnak egy hónap alatt, ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy a nagy forgalom közepette valaki hirtelen rosszul lesz, eszméletét veszti és azonnali segítségre van szüksége. Annak érdekében, hogy a könyvtár munkatársai időben és szakszerűen tudjanak reagálni, minden részletre kiterjedő elsősegélyképzésen vettek részt. A kurzust a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai tartották negyven könyvtárosnak A Szigetben.

Elsősorban ügyfélszolgálati területen dolgozó munkatársaknak szervezték a tudásfrissítő képzést, a mindennapokban ugyanis ők találkozhatnak a leggyakrabban olyan helyzetekkel, amikor az életmentésben, vészhelyzetek kezelésében alapvetően fontos készségeknek nagy hasznát vehetik.

- A munkatársaink megismerték az újjáélesztés alaplépéseit, a különböző sérülések azonnali kezelését, speciális bábun gyakorolhatták a szívmasszázst, megtanultak reagálni a beavatkozást igénylő helyzetekre. Nagyon fontos ezeknek az ismereteknek a megszerzése, hiszen sosem lehet tudni, mikor kell ezt a tudást alkalmazni egy élet megmentése érdekében – mondta a hirek.unideb.hu-nak Görögh Edit, a DEENK Ügyfélszolgálati Osztályának vezetője.

Leginkább a tapasztalatok indokolták az oktatást, korábban ugyanis előfordultak már olyan esetek a könyvtárban, amikor közbe kellett avatkozni és azonnal ellátást kellett nyújtani. 

Sajtóközpont - BZ

NMHH: markánsan különböznek az átlagtól a fiatal generációk médiafogyasztási szokásai

Nem leszünk restek Bukarestben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek