Egyetem Tér
2023-07-05

DE-BMW: stratégiai partnerség

A szakemberképzésre és a kutatás-fejlesztésre is kiterjedő együttműködést kötött a Debreceni Egyetem és a BMW Group Gyár Debrecen. Az erről szóló megállapodást kedden írta alá Szilvássy Zoltán rektor és Hans-Peter Kemser elnök-vezérigazgató.

- Ha két világmárka – a Debreceni Egyetem és a BMW – találkozik, az erős üzenet az egyetemen tanuló hallgatóknak. Olyan tudományokra épített kutatás-fejlesztési ökoszisztéma, valamint egészségügyi ellátás jön létre, amely növeli az itt szerzett diploma értékét. Nem utolsó sorban pedig lehetőség számukra, hogy egy olyan nagyvállalat tevékenységében vegyenek részt aktívan, mint a BMW Group – hangsúlyozta köszöntőjében Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója fontos mérföldkőnek nevezte, az együttműködési megállapodás aláírását. 

- Mindig azt mondjuk a munkavállalóinknak, hogy a BMW jövőjét itt építjük Debrecenben. Éppen ezért szükségünk van a lehető legjobb felsőoktatási partnerre. Úgy gondolom, hogy a Debreceni Egyetemben megtaláltuk ezt a partnert, akivel a jövőbeni terveinket valóra tudjuk váltani. Hálás vagyok az egyetemnek – emelte ki Hans-Peter Kemser.

Szilvássy Zoltán rektor kifejtette, hogy a debreceni Magyarország legszélesebb képzési spektrumát kínáló egyeteme, így az intézmény a BMW számára sokat tud nyújtani az oktatás, a képzés, az innováció területén.

- Stratégiai partnerségről van szó. Nagy reményekkel állunk ehhez az együttműködéshez, és az, hogy ez a mai napon szerződésben testesül meg, különös kiváltság és öröm a számunkra. Kívánom, hogy ezt még sok kövesse – tette hozzá a rektor. 

Papp László, Debrecen polgármestere az aláírás kapcsán azt mondta, a megállapodás az egyik legjövőbemutatóbb együttműködés.

- Az egyik fontos üzenete, hogy a városnak van két nagyon erős szövetségese – a Debreceni Egyetem és a BMW – abban a küzdelemben, amely arra irányul, hogy a tehetséges fiatalokat helyben tartsuk – szögezte le a polgármester.

Az együttműködési megállapodást Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója írta alá. 

Az ünnepségen leleplezték a vállalat adományát, a BMW csúcsmodelljének metszetét is, amely a képzést segíti majd. A metszet által a mérnökhallgatók egyedülálló betekintést nyernek az autó felépítésébe, működésébe és komplexitásába, rendszerszemlélettel és gyakorlatorientált technológiai tudással gazdagodva. Hamarosan egy felsőkategóriás iX modell is az egyetem birtokába kerül, melyet az intézmény rendezvényein állítanak ki a jövőben.  

Sajtóközpont - CzA

Milyen az inflációs randi?

Idén is lesz végzősök napja az Aquaticum Debrecen Strandon

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek