Egyetem Tér
2021-06-23

Kitüntetés a DE KK szakembereinek

Kemecsei Dóra szakorvosjelölt és Tarsolyné Székely Dominika ápoló is megkapta a Köszönet a Hősöknek díjat, amellyel a járványhelyzetben kiemelkedően helytálló egészségügyi dolgozókat jutalmazzák. Az elismerést Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes hétfőn, Budapesten adta át.

Kemecsei Dóra úgy emlékszik, hogy már 4 évesen, fogorvos édesapja anatómia könyvét lapozgatva tudta, hogy ő is gyógyítani szeretne. 2018-ban végzett a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, jelenleg belgyógyász rezidensként dolgozik a Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán. A koronavírus-járvány kezdetétől részt vett a COVID-betegek ellátásában.

- A munka elsősorban lelkileg volt megterhelő. Borzasztó volt látni a betegek szenvedését. Mindent megtettünk értük, de így is sokakat elveszítettünk. Ugyanakkor jóleső érzés volt, mikor valakit gyógyultan hazaengedhettünk. A gyógyítás mellett arra is figyeltünk, hogy a hozzátartozókat folyamatosan tájékoztassuk a bent fekvő beteg állapotáról. Igazi csapatként dolgoztunk, mindenki erőn felül teljesített a járvány elleni küzdelemben – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Kemecsei Dóra.

A szakorvosjelölt éppen ezért úgy érzi, hogy a munkájáért kapott Köszönet a hősöknek díj a kollégáinak szóló elismerés is.

A kitüntetést idén megkapta Tarsolyné Székely Dominika is, aki 2014 óta dolgozik a DE KK Rehabilitációs osztályán, a Kenézy Gyula Campuson. A koronavírus elleni küzdelemben év eleje óta folyamatosan részt vett.

A díjat tavaly, a koronavírus-járvány első hullámát követően Bedros J. Róbert, a fővárosi Szent Imre-kórház főigazgatója, országos kórházfőparancsnok-helyettes alapította. Az elismeréssel a járványhelyzetben kiemelkedően helytálló egészségügyi dolgozókat jutalmazzák a betegek, hozzátartozók, illetve intézményvezetők, főigazgatók, szakmai elöljárók jelölése alapján.  A jelöltek közül egy bizottság választotta ki az idei díjazottakat.

A Köszönet a hősöknek díjakat, azaz a Szent Corona-emlékérmeket június 21-én, hétfőn Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban tartott ünnepségen adták át.

Az egészségügy rendkívüli teljesítménnyel állt helyt egy nagyon nehéz időszakban - mondta ünnepi beszédében Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

- A legnagyobb bajban a teljes egészségügyi szakma példásan fogott össze és mutatta meg: ha van emberfeletti teljesítmény, ha van kellő akarat, képes mindenki számára ellátást nyújtani, képes életeket menteni és biztosítani, hogy Magyarországon a tízmillió embert fenyegető járványban a fertőzöttek nagy többsége meggyógyulhasson - fogalmazott, és köszönetet mondott az egészségügyi védekezésben résztvevőknek.

A díjat alapító Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az ünnepségen azt mondta, azért hívta életre az elismerést, hogy arcot és nevet adjanak az egészségügy arctalan és névtelen hőseinek, és megmutassák az egész országnak, a példaképek itt vannak az egészségügyi intézményekben.

- Mindenkiért a legjobb tudásuk szerint harcolnak, de legfőképpen hisznek abban, hogy a gyógyítás nemcsak kezelésből és gyógyszerekből áll. A kitüntetettek látták azt a torokszorító küzdelmet, amelyet a betegek vívtak a fertőzéssel, a kiszolgáltatottsággal, a félelemmel, a szorongással szemben és nem hagyták őket egyedül ebben a harcban – mondta.

Az ünnepségen száz szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentő vehette át a Szent Corona-emlékérmet és az ezzel járó pénzjutalmat a járványhelyzetben tanúsított önfeláldozó munkájáért, kimagasló szakmai teljesítményéért és betegközpontú szemléletéért.

Sajtóiroda- CzA/MTI

Megújul és új helyre költözik a bécsi Prátermúzeum

Újabb játékossal bővült a keretünk

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek