Egyetem Tér
2023-10-17

Elindult a keresztféléves felvételi a Debreceni Egyetemen

Összesen negyvennégy, informatikai, gazdaságtudományi, műszaki, agrár, természettudományi és bölcsészettudományi mesterképzéssel várja a keresztféléves felvételi eljárásban jelentkezőket a Debreceni Egyetem. Újdonságként a muzeológia mesterszakot is választhatják a felvételizők.

A Debreceni Egyetem hat kara, a Bölcsészettudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, az Informatikai Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Műszaki Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar hirdet mesterképzéseket az idei keresztféléves eljárásban. Az intézmény összesen negyvennégy mesterszakot tett elérhetővé nappali és levelező tagozaton. 

A legnépszerűbb képzési területek között évek óta a gazdaságtudományok állnak az élen, de sokan választják az agrár, a műszaki és a természettudományi képzéseket is. 

A jövő februárban induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel vagy 2024 januárjában szerzik meg azt. A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen, három továbbiért egyenként 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni. A Debreceni Egyetem 1375 állami ösztöndíjas hallgatót vehet fel a jövő év elején induló mesterképzéseire.

A duális képzések iránt érdeklődők az érintett karok honlapján találhatnak hasznos információkat, valamint a felvi.hu oldalon is tájékozódhatnak a Debreceni Egyetem keresztféléves képzésekben részt vevő céges partnereivel kapcsolatban.

A keresztféléves felvételi eljárásban érintettek csak az e-felvételi rendszeren keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket, az eljárási díjat november 15-én éjfélig kell befizetniük. A jelentkezési űrlapot szintén november közepéig kell hitelesíteni az ügyfélkapun keresztül. A határidő után megszerzett dokumentumok beküldésére, valamint a sorrend egyszeri módosításra a hiánypótlás keretében, január 9-ig lesz lehetőség.

A keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait várhatóan január 23-án hirdetik ki. A besorolási döntésről szóló határozatot az intézmények legkésőbb január 25-ig megküldik a felvételt nyert jelentkezőknek, akik erről az E-felvételiben is értesülhetnek.

Sajtóközpont - BZ

Teqball bemutató és asztalátadó a Beregszásziban

Fenntartható Debrecen díjat kapott a Shoprenter Kft.

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek